Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

“Ταρακουνήθηκε” το Κιλκίς με την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου – Βίντεο

Πολιτική “τάπα” αποτέλεσε στο…στόμα της πολιτικής ηγεσίας, η διακεκριμένη καυστική ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, στο Συνεδριακό Κέντρο στο Κιλκίς, μιλώντας για τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και παρουσιάζοντας εναλλακτικές προτάσεις.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξεκίνησε δυναμικά με το σύνθημα: “ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ” με αφορμή τα πρόσφατα σκηνικά που αντίκρισε το πανελλήνιο χθες (26/05) στο ΑΠΘ, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Ο ίδιος κατέκρινε το πονηρό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα “καταργήσει” τις κομματικές παρατάξεις, αλλά θα μένει η κομματικοποιημένη ατμόσφαιρα στους “ανεξάρτητους” υποψηφίους της ενιαίας λίστας φοιτητών. Παράλληλα τόνισε ότι δεν έχουν θέση πολιτικές δραστηριότητες εντός χώρων μελέτης και έρευνας και πως πρέπει να αξιολογούνται αξιοκρατικά οι καθηγητές.

Μίλησε ακόμα και για τις πρόσφατες προκλήσεις από την Τουρκία, αφορμή των τελευταίων πτήσεων επάνω από την Αλεξανδρούπολη, ενώ καυστική κριτική άσκησε στο ΝΑΤΟ, την ίδια στιγμή που κάνει στρατιωτικές ασκήσεις με την Τουρκία.

Κατόπιν αναφέρθηκε και στις ανεμογεννήτριες, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και μνήμες “ξυπνούν” από εκείνο το μαύρο καλοκαίρι στην Εύβοια. Ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος από το 2019 είχε προειδοποιήσει ότι η Εύβοια είναι ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές, ενώ έως και σήμερα δεν σταματούν οι καχυποψίες του για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών εντός των καμμένων της Εύβοιας. Μάλιστα, στην ομιλία του έκανε σύγκριση με χώρα, η οποία εξαρτάται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, υπογραμμίζοντας διακριτικά ότι δεν παράγει αρκετή ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες της και παράλληλα πως τα υλικά δεν είναι ανακυκλώσιμα και μολύνουν θανάσιμα την βιοποικιλότητα.

Παράλληλα ο κ. Βελόπουλος έδωσε έμφαση, πως οι επιστροφές χρημάτων για την αποζημίωση όσων πλήρωσαν για την ρήτρα προσαρμογής θα έρθουν με δάνεια, κι όχι με επιστροφές χρημάτων που αποκόμισαν οι ωφελούμενοι της αισχροκέρδειας. 

Ανά θεματική, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, παρουσίασε εναλλακτικές θέσεις για την επίλυση των επίκαιρων προβλημάτων από το 400σέλιδο πρόγραμμα του κόμματος.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares