Τρίτη , 7 Δεκεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Ταμείον Ελληνικού Στόλου – ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ : Εθνική πανστρατιά για την δωρεά φρεγάτας στο ΠΝ με ίδρυση «Ταμείου για τον Ελληνικό Στόλο»

Τις κρίσιμες αυτές ώρες που η Τουρκία προχωρά ανέξοδα στην καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και δημιουργεί de facto καταστάσεις κλοπής της ελληνικής δικαιοδοσίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καλούνται οι Έλληνες πολίτες και ειδικά οι οικονομικά ευκατάστατοι, να κινητοποιηθούν για την στήριξη του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πρόεδρος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ίδρυση  σωματείου με την επωνυμία ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ.

Πού μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι;

Η ανακοίνωση κατατοπίζει:

Ανακοινώνουμε προς όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη στο Σωματείο «Ταμείον Ελληνικού Στόλου – ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ», ότι έχει αναρτηθεί για τον σκοπό αυτό διαδικτυακή πλατφόρμα στο https://forms.gle/yG8q5TmWVcWXWGt89 στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανακατευθύνονται πατώντας στον παραπάνω σύνδεσμο και να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους.

Σε περίπτωση μη δυνατότητας σύνδεσης στο διαδίκτυο, οι ενδιαφερόμενοι για τον ίδιο λόγο μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210 8097382, 210 8097116 καθώς και στο email:[email protected]

Αθήνα, 09 Νοεμβρίου 2020

Η Προσωρινή Διοίκηση του υπο Ίδρυση Σωματείου

Όπως αναφέρεται στο καταστατικό του φορέα οικονομικής ενίσχυσης του ελληνικού Στόλου «Ταμείον Ελληνικού Στόλου ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ» οι τρεις βασικοί στόχοι της ίδρυσής του είναι:

«Α. Η ενημέρωση, ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση όλου του Ελληνισμού, των  μελών  του  και  της  κοινωνίας γενικότερα, ώστε να συμβάλλουν, όσον δύνανται, στη δημιουργία Ταμείου, για την αγορά Υπερσύγχρονης Φρεγάτας ώστε να την δωρίσει στο Πολεμικό Ναυτικό της Χώρας.

Επιπλέον στην συντήρηση, επισκευή, μεταλλαγή, εγκατάσταση νέων οπλικών συστημάτων στην αγορασθείσα Φρεγάτα, μεταγενέστερα.

Β. Η  ανάπτυξη  δραστηριοτήτων  μη  κερδοσκοπικού  χαρακτήρα, προς υποστήριξη  και  ενίσχυση  της  δημιουργίας  κραταιού  πολεμικού  στόλου.

Γ.  Η  δημιουργία  ενός « Ταμείου  του  Ελληνικού  Στόλου», δια  των  εισφορών, και  δωρεών  των  μελών  και  φίλων  του  σωματείου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου  να  συγκεντρωθούν  χρήματα  για  την  αγορά  εξοπλισμού  του  Πολεμικού  Ναυτικού  της  χώρας.»

Η ονομασία «Αβέρωφ ΙΙ» παραπέμπει βέβαια στην αγορά του πρώτου σκάφους του θωρηκτού «Αβέρωφ»  το 1911, με το κόστος τη αγοράς του να καλύπτεται κατά ένα 20% από την δωρεά του Γεωργίου Αβέρωφ, που παραχώρησε με τη διαθήκη του στο «Ταμείο Εθνικού Στόλου» το 1899, 8.000.000 χρυσές δρχ. για τη ναυπήγηση ενός νέου πολεμικού πλοίου, με τη συνολική δαπάνη αγοράς του θωρηκτού να ανέρχεται στα 23.650.000 χρυσές δρχ.

Έτσι το όνειρο της αγοράς μιας φρεγάτας από τις δωρεές των Ελλήνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ίσως γίνει πραγματικότητα και το σκάφος αυτό δικαίως θα πρέπει να λάβει το όνομα «Αβέρωφ ΙΙ».

Εκτός όμως από την αγορά του σκάφους καθ΄αυτού, το σημαντικότερο όφελος για την πατρίδα από το εγχείρημα αυτό, θα είναι ότι οι Έλληνες εάν ενωθούν και στρατευόμουν σε ένα κοινό εθνικό σκοπό, μπορούν να τον πετύχουν.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares