Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ταϊβάν: Επιστρατεύει πάνω από 200 γυναίκες εν μέσω συνεχιζόμενων κινεζικών απειλών

Η Ταϊβάν έχει παρατείνει, εδώ και ένα μήνα, τη στρατιωτική θητεία

Ο στρατός της Ταϊβάν παρουσίασε σχέδια για να επιτρέψει στις γυναίκες να προσφερθούν εθελοντικά για εκπαίδευση, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς η Κίνα συνεχίζει να εντείνει τις στρατιωτικές πιέσεις της.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι θα επιτρέψει σε 220 γυναίκες που απολύθηκαν από τον στρατό να εγγραφούν στην εκπαίδευση από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι αρμόδιες Αρχές αναφέρουν ότι η κίνηση θα γίνει σε δοκιμαστική βάση.

Μέχρι τώρα, η Ταϊπέι εκπαίδευε μόνο άνδρες εφέδρους, στη συνέχεια όμως οι νομοθέτες διεμήνυσαν ότι ο αποκλεισμός των γυναικών συνιστούσε διάκριση λόγω φύλου.

Τον Δεκέμβριο, η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την περίοδο υποχρεωτικής στράτευσης για όλους τους επιλέξιμους άνδρες από τέσσερις μήνες σε ένα χρόνο, αρχής γενομένης από το 2024, και θα ισχύει για τους άνδρες που έχουν γεννηθεί μετά το 2005.

Η Ταϊβάν διαθέτει στρατιωτική δύναμη περίπου 170.000 ατόμων, που αποτελείται κυρίως από εθελοντές, ενώ εκπαιδεύει επίσης περίπου 120.000 έφεδρους ετησίως, σύμφωνα με το CIA World Factbook.

Άνδρες ηλικίας από 18 έως 36 ετών πρέπει είτε να υπηρετήσουν εθελοντικά στο στρατό είτε να πραγματοποιήσουν μια περίοδο υποχρεωτικής υπηρεσίας στις εφεδρείες.

Μόλις απολυθούν, οι άνδρες υπόκεινται σε ανακλήσεις εκπαίδευσης τέσσερις φορές για διάστημα οκτώ ετών.

Από το 2021, οι γυναίκες αποτελούν το 15% του στρατού της Ταϊβάν, αλλά υπηρετούν ως επί το πλείστον σε μη μάχιμους ρόλους, αναφέρει το CIA Factbook.

pronews.gr

Shares