Τρίτη , 2 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Ταϊλάνδη: Μεγάλος κίνδυνος οι πεινασμένοι πίθηκοι (βίντεο)

Μία ομάδα αποτελούμενη από περισσότερους από εκατό πιθήκους πραγματοποίησε επιδρομή σε φάρμα στην Ταϊλάνδη για να κλέψει τροφή.

Βίντεο, στην επαρχία Νακόν Ρατσασίμα κατέγραψε ενήλικα θηλαστικά μαζί με τα μικρά τους να τρέχουν για να αρπάξουν κομμάτια από καλαμπόκι προκειμένου να εξασφαλίσουν φαγητό. Οι αγρότες το μόνο που έκαναν ήταν να βλέπουν από μακριά τα πεινασμένα ζώα να καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους.

Το φαινόμενο εξηγείται από την απουσία τουριστών, οι οποίοι συνηθίζουν να αφήνουν φαγητό στους πιθήκους, ωστόσο, η πανδημία της ασθένειας Covid-19 είχε σαν αποτέλεσμα τα ζώα να παραμείνουν χωρίς τροφή. Ένας από τους αγρότες είπε ότι κανείς δεν τόλμησε να σταματήσει τους πιθήκους επειδή ήταν πολλοί σε αριθμό και θα μπορούσαν να γίνουν ιδιαίτερα επιθετικοί.

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Στο πρώτο τέταρτο του 2020, οι αφίξεις τουριστών στην Ταϊλάνδη μειώθηκαν στα 6,7 εκατομμύρια από τα 10,7 εκατομμύρια του πρώτου τετάρτου του 2019, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να σαρώνει την υφήλιο και να περιορίζει τον αριθμό των ανθρώπων που ταξίδευαν. Τον Μάρτιο του 2020, μόλις 800.000 άτομα έφτασαν στην Ταϊλάνδη, με τη χώρα να κλείνει τα σύνορα για τους τουρίστες τον Απρίλιο.

Τον περασμένο Ιούλιο, στην πόλη Λοπμπούρι, σχεδόν τριάντα μίλια δυτικά από τα όρια της επαρχίας Νακόν Ρατσασίμα, είχε κατακλυστεί από μακάκους. Η απουσία τουριστών και με την πόλη να αποτελεί πηγή συνεχούς εξασφάλισης τροφής στην πόλη έκαναν τους πιθήκους επιθετικούς. Τουλάχιστον 8.400 ζώα πλημμύρισαν, στην κυριολεξία, την Λοπμπούρι, κάνοντας τους κατοίκους να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Πηγή: Mail Online

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares