Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ταγίπ Ερντογάν: “Η Τουρκία είναι ένας βιομηχανικός κόμβος τριών ηπείρων”

Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε έναν βιομηχανικό κόμβο για τρεις ηπείρους, ασκώντας κριτική στους ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η χώρα πωλεί τα δημόσια εργοστάσιά της για να αγοράζει τις βασικές γεωργικές της ανάγκες, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την Hurriyet.

“Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που αγοράζει ντομάτες πουλώντας εργοστάσια, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αντίθετα, είναι μια χώρα που είναι το κέντρο παραγωγής για την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη”, δήλωσε ο Ερντογάν σε μια τελετή εγκαινίων του χαρτοποιείου Batı Kipaş στην περιοχή Söke της δυτικής επαρχίας Aydin.

”Η κυβέρνηση προστατεύει όλους όσοι εμπιστεύονται την τουρκική οικονομία, χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ εγχώριων και ξένων και χωρίς να αποκλείει κανέναν”, είπε.

“Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όλους τους επενδυτές που προσθέτουν αξία σε αυτά τα εδάφη, παράγουν, εξάγουν και βοηθούν το λαό μας να έχει θέσεις εργασίας και τροφή”, δήλωσε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παρέχει διάφορες ενισχύσεις σε αυτές τις επενδύσεις σε θέματα φορολογίας, ενέργειας, υποδομών και προσωπικού.

 

Αυτές οι στηρίξεις, οι μελέτες και οι παραγωγικές κινήσεις βρίσκονται πίσω από το γεγονός ότι η Τουρκία έκλεισε το 2021 με ρεκόρ εξαγωγών παρά τις συνθήκες πανδημίας, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

“Παρά τις αντιδράσεις, αν κάνουμε τη χώρα μας να τρέχει από το ένα ρεκόρ στο άλλο ρεκόρ, ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να γράφουμε νέες ιστορίες επιτυχίας το επόμενο διάστημα. Θα δουλέψουμε, θα παράγουμε. Θα πιστέψουμε στο έθνος μας. Μαζί θα φέρουμε την Τουρκία στη θέση που της αξίζει”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι το εργοστάσιο, το οποίο θα καλύψει σημαντικά τις ανάγκες χαρτιού της Τουρκίας, θα συμβάλει επίσης σημαντικά στη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, καθώς θα δώσει τέλος σε εισαγωγές αξίας 250 εκατ. δολαρίων και θα πραγματοποιήσει εξαγωγές αξίας 200 εκατ. δολαρίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι το εργοστάσιο, εξοπλισμένο με μηχανήματα και τεχνολογία αιχμής, θα κάνει χρήση χρησιμοποιημένου χαρτιού μέσω της ανακύκλωσης και έτσι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πράσινη επανάσταση της Τουρκίας.

Αργότερα, ο Ερντογάν απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του φράγματος Gökbel και άλλων νεόδμητων εγκαταστάσεων στο Aydin. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος είπε: “Θα επιτύχουμε τον στόχο μας για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία, την οποία θα οικοδομήσουμε πάνω στις υπηρεσίες και τα έργα που έχουμε υλοποιήσει στη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια”.

 

Πηγή: capital.gr

Shares