Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Ταφόπλακα» στη δράση της σπείρας αλλοδαπών κακοποιών που ξάφρισε 105 σούπερ μάρκετ…

Ο συσχετισμός των περιπτώσεων ήταν εξαιρετικά δύσκολος, αφού οι αλλοδαποί κακοποιοί έμπαιναν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά στα σούπερ μάρκετ παριστάνοντας τους πελάτες…

Ατέλειωτες ώρες παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Γρεβενών βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος των σούπερ μάρκετ που χτυπούσε η δεκαμελής συμμορία αλλοδαπών σε όλη τη χώρα, ώσπου να εξιχνιάσουν μια προς μια τις 105 κλοπές που είχαν διαπράξει τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2018 ως τον περασμένο Οκτώβριο!

Ο συσχετισμός των περιπτώσεων ήταν εξαιρετικά δύσκολος, αφού οι αλλοδαποί κακοποιοί έμπαιναν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά στα σούπερ μάρκετ παριστάνοντας τους πελάτες. Ωστόσο, η άκρη του νήματος βρέθηκε όταν διαπιστώθηκε από το οπτικό υλικό κλοπών σε άλλες περιοχές ότι σε όλες οι δράστες διέφευγαν με το ίδιο Ι.Χ. αυτοκίνητο! Ήταν αυτό που κατασχέθηκε στην κατοχή του 54χρονου που συνέλαβαν στην Αθήνα μαζί με συναδέλφους τους της Ασφάλειας Αθηνών και στο σπίτι του βρήκαν διάφορα αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία!

Από εκεί και πέρα, ήταν εύκολο να μπει «ταφόπλακα» στην δράση της σπείρας, καθώς ταυτοποιήθηκαν άλλοι έξι αλλοδαποί δράστες ηλικίας 27 ως 67 χρόνων που τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό τους βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του 54χρονου. Όλοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες κλοπές, ενώ ερευνώνται τα στοιχεία ακόμη τριών αγνώστων συνεργών τους που φαίνεται ότι δεν ήταν σεσημασμένοι.

Ως τώρα, διαλευκάνθηκαν 105 κλοπές με λεία συνολικής αξίας άνω των οποίων 15.000 ευρώ, τις οποίες διέπραξαν τα μέλη της σπείρας σε Αθήνα, Αρτέμιδα, Ελευσίνα, Βούλα, Περιστέρι, Κηφισιά, Ζεφύρι, Χαλάνδρι, Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Πετρούπολη, Καματερό, Βάρη, Αργυρούπολη, Καπανδρίτι, Γλυφάδα, Άλιμος, Άγιο Δημήτριο, Δάφνη, Παιανία, Γέρακα, Κορωπί, Νέα Μάκρη, Ταύρο, Αγία Βαρβάρα, Ελληνικό και Αχαρνές στην Αττική, σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο στην Θεσσαλία, σε Χαλκίδα, Λιβαδειά και Αγρίνιο στην Στερεά Ελλάδα, σε Πάτρα, Τρίπολη, Κόρινθο, Ξυλόκαστρο, Καλαμάτα, Μεσσήνη, Κυπαρισσία και Αίγιο στην Πελοπόννησο, καθώς και στα Ιωάννινα και την Λευκάδα!

Οι αλλοδαποί γέμιζαν τα καλάθια με φιάλες ουίσκι, βότκα, λικέρ και άλλων αλκοολούχων ποτών και πλήθος άλλα όπως συσκευασίες καφέ, ξυραφάκια και άλλα και στη συνέχεια συγκεντρώνονταν σε σημείο του καταστήματος όπου δεν υπήρχαν πελάτες ή εργαζόμενοι. Εκεί, τα έκρυβαν μέσα σε σακίδια που είχαν στις πλάτες ή τους ώμους τους και σε εσωτερικές θήκες των ρούχων τους, περνούσαν από τα ταμεία με προϊόντα χαμηλής αξίας και έφευγαν ανενόχλητοι.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα σε βαθμό κακουργήματος με την οποία ο 54χρονος που συνελήφθη θα οδηγηθεί διαδοχικά στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες κλοπές που ενδέχεται να έχει διαπράξει η σπείρα και για την ταυτοποίηση των στοιχείων των τριών αγνώστων μελών της.

protothema.gr

Shares