Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Τα Wikileaks εμπλέκουν νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Μητσοτάκη σε διαρροή πληροφοριών στην Τουρκία το 2010

fregates
[adrotate group="4"]
fregates

Διαβάσαμε την είδηση σε αμυντικό ιστότοπο ότι έρχεται νέο σοκ για την κυβέρνηση η αποκάλυψη από τα wikileaks, σύμφωνα με την οποία υπήρξε διαρροή εμπιστευτικής έκθεσης για την Τουρκία από τον νυν Εθνικής Ασφαλείας την εποχή που ήταν Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ τον Απρίλιο του 2010.Φυσικά και περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση της κυβέρνησης σε αυτές τις καταγγελίες του site

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιούν τα Wikileaks και δημοσίευσε το militaire.gr,  νυν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2010 διέρρευσε μέσω προσωπικού του mail στην Τουρκική Πρεσβεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, αδημοσίευτη έκθεση. Να σημειωθεί βεβαίως ότι κάποια στοιχεία της έκθεσης δημοσιεύθηκαν λίγο αργότερα, που αλλού, στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Συντάκτης της έκθεσης ήταν ο Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας και στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ Ιωάννης Γρηγοριάδης.

Συνεχίζοντας στο militaire.gr διαβάζουμε ότι η διαρροή της, το 2010, αποδίδεται στον νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού. Στην έκθεση δίνονται κατευθύνσεις στην Άγκυρα για το πως μπορούν να συνυπάρξουν οι απόψεις Νταβούτογλου, οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Άγκυρας και η ένταξη στην ΕΕ.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα   της Τουρκικής Πρεσβείας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες με ημερομηνία 29 Απριλίου 2010 που έφτασε στον γαμπρό του Ερντογάν αναλύεται η έκθεση του κ. Γρηγοριάδη και στο τέλος γίνεται μία ιδιαίτερη αναφορά στις συμβουλές που δίνει η έκθεση στην τουρκική ηγεσία για το πως να επιδιώξει τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και το «δόγμα Νταβούτογλου» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ένταξης στην ΕΕ.

Πληροφορίες:

Shares