Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τα τουρκικά ΜΜΕ κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο – Κατηγορούν την Ελλάδα για παραβιάσεις

Το δημοσίευμα επισημαίνει τις «προειδοποιήσεις» της Άγκυρας προς την Αθήνα, για τις … υποτιθέμενες συνεχιζόμενες «παραβιάσεις» του τουρκικού εθνικού εναέριου χώρου από ελληνικά αεροσκάφη.


Άκρως προκλητικό είναι το δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, η οποία για ακόμη μία φορά κατηγορεί την Ελλάδα πως «κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο» με τα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Rafale.

Με τίτλο: «Πρόκληση από δεύτερο χέρι: Η Αθήνα που παρέλαβε από την Γαλλία τα Rafale, κλιμακώνει την ένταση» η εφημερίδα επιχειρεί να ρίξει το βάρος της έντασης στην χώρα μας, αν και η Τουρκία προκαλεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα με υπερπτήσεις επάνω από ελληνικά νησιά.

«Ενοχλημένη από την παγκόσμια δραστηριότητα της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, και εχθρική προς τους πρόσφυγες, η Αθήνα στράφηκε ξανά σε προκλήσεις. Αιτία του θράσους της Αθήνας που σε 15 μέρες παραβίασε δεκάδες φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο, υπήρξε η αγορά από την Γαλλία 18 μαχητικών αεροσκαφών (12 εκ των οποίων μεταχειρισμένα)» αναφέρει το προκλητικό δημοσίευμα, προσθέτοντας πως : «Η Ελλάδα, που μπήκε σε κούρσα εξοπλισμών κατά της Τουρκίας και επένδυσε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε αμυντικές δαπάνες, υπέπεσε σε καπρίτσια με τα Rafale στο Αιγαίο. Η Ελλάδα, που αγόρασε πολεμικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, αύξησε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί αεροσκάφη Rafale για μεγαλύτερη εμβέλεια “κλειδώματος” σε αυτές τις παραβιάσεις».

Το δημοσίευμα επισημαίνει τις «προειδοποιήσεις» της Άγκυρας προς την Αθήνα, για τις … υποτιθέμενες συνεχιζόμενες «παραβιάσεις» του τουρκικού εθνικού εναέριου χώρου από ελληνικά αεροσκάφη.

«Η Τουρκία, η οποία προειδοποίησε την Ελλάδα, η οποία από τις 26 Απριλίου ως τώρα έχει παραβιάσει δεκάδες φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο , λόγω των σχέσεων καλής γειτονίας τις πρώτες ημέρες μοιράστηκε τα αρχεία ραντάρ της με τις αρμόδιες αρχές, ενώ ανταποδίδει πολλαπλάσια τις επίμονες παραβιάσεις. Στην κατεύθυνση των ευαίσθητων ισορροπιών και εντολών/οδηγιών, οι ηρωικοί πιλότοι απαντούν διπλάσια φορές κατά των ελληνικών αεροσκαφών. Πέρα απ’ τον αγώνα στο πεδίο ενάντια στην επιθετικη συμπεριφορά της Ελλάδας, η παραπληροφόρηση και η προπαγανδιστική δραστηριότητα στην εξωτερική πολιτική διαψεύδονται με στοιχεία και ντοκουμέντα».

Επίσης ο συντάκτης διερωτάται πως γίνεται να έχουν προσαρμοστεί τόσο γρήγορα οι Έλληνες πιλότοι στα νέα αεροσκάφη Rafale, αφήνοντας αιχμές πως ίσως κυβερνήτες τους είναι Γάλλοι πιλότοι.

«Θέμα προς διερεύνηση είναι η ταχεία προσαρμογή της Αθήνας που παρέλαβε τα Ραφαλ τον Ιανουάριο. Αναφέρεται πως είτε οι Έλληνες πιλότοι εκπαιδεύτηκαν εδώ και πολύ καιρό, είτε τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από Γάλλους πιλότους» γράφει.

 

in.gr

Shares