Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Τα πρωτόγνωρα Χριστούγεννα του 2020 – Ενδεχόμενο να σκληρύνουν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά

Λιγότερες από 48 ώρες έχουν πλέον απομείνει για τα πιο περίεργα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών ελέω κορονοϊού.

Το πλέγμα των μέτρων που θα ισχύσει αποκρυσταλλώθηκε και συνοψίζεται σε τρία «όχι» που ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς: όχι κάλαντα την παραμονή, όχι μεγάλα τραπέζια και παρέες αύριο κι ανήμερα τα Χριστούγεννα, όχι μετακινήσεις από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα μας, κυβέρνηση αποφάσισε να αυστηροποιήσει τους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες κι όχι τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Έτσι, όποιο αυτοκίνητο ή πεζός κινείται μετά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ελέγχεται. Πρακτικά, δηλαδή, μπορούν να μετακινηθούν μετά τις 10 το βράδυ μόνον όσοι εργάζονται ή χρήζουν ιατρικής βοήθειας. Έλεγχοι θα υπάρξουν και στα διόδια, ούτως ώστε να εντοπιστούν όσοι τυχόν επιχειρήσουν να μετακινηθούν προς την επαρχία. Υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS στο 13033 (ή χειρόγραφη βεβαίωση) και αιτιολογία «6», δηλαδή τον κωδικό που αντιστοιχεί στη σωματική άσκηση.

Από εκεί και πέρα, δεν θα ισχύσει απαραίτητα το ίδιο για την Πρωτοχρονιά. Με άλλα λόγια, εάν τα Χριστούγεννα παρατηρηθεί κατάχρηση των κανόνων, τότε δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ισχύσουν άλλοι κανόνες για την Πρωτοχρονιά. Να μην ισχύσει, δηλαδή, το «μία συν μία οικογένεια» και τα εννέα άτομα ανώτατο όριο για τα σπίτια.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares