Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021

Τα πρώτα ψήγματα αντιπολίτευσης από τα ΜΜΕ

 

Πέρασαν δύσκολες ώρες ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Στέλιος Πέτσας, κατά την πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή τους στον Αντένα. Για πρώτη φορά, όχι ένα, αλλά δύο κυβερνητικά στελέχη δέχθηκαν καταιγισμό πιεστικών ερωτήσεων και βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής. Σε βαθμό, που αιφνιδιάστηκαν.

Γράφει η Βασιλική Πολύζου.

Από τον Ιούλιο του 2019 και κυρίως στη διάρκεια του 2020, ειδικά μετά από την περίφημη λίστα του Στέλιου Πέτσα με τα δώρα στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση βρισκόταν στο απυρόβλητο. Οι ερωτήσεις προς υπουργούς και βουλευτές είχαν πάντα ένα μέτρο.

Όσο για την κριτική, μάλλον ήταν άγνωστη λέξη σε κανάλια και sites.Τα δείγματα γραφής του Αντένα είχαν αρχίσει να φαίνονται από την προηγούμενη εβδομάδα και, μάλιστα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Με κριτική για την απίστευτη καθυστέρηση στην έκδοση των εκκρεμών συντάξεων που έφτασαν τις 350.000 με συνέπεια χιλιάδες οικογένειες να περνούν μαύρα Χριστούγεννα χωρίς να ‘χουν τα βασικά.

Ακολούθησε το «κάρφωμα» του υπουργείου Υγείας, για την πίεση που ασκείται στους υγειονομικούς υπαλλήλους να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer. Η κριτική κορυφώθηκε με το στρίμωγμα του Κουμουτσάκου και του Πέτσα, για μια σειρά θεμάτων, κυρίως για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και την οικονομική κατάσταση της μεσαίας τάξης, που έχει χάσει, μέσα στο 2020, το 35% των εισοδημάτων της.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να υποβαθμίσουν την κριτική. Χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι η προσπάθεια αντιπολίτευσης έχει αφετηρία το αίτημα του ομίλου Αντένα για την απόκτηση μίας θεματικής άδειας, ώστε να μετατραπεί το «Μακεδονία TV» σε ελληνικό Vice. Αρνούνται, δηλαδή, να δουν την πραγματικότητα, η οποία είναι ξεκάθαρη και αποτυπώνεται με τη διαρκώς αυξανόμενη δυσφορία εκατομμυρίων Ελλήνων για όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares