Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Τα πρώτα έξι σπίτια του νέου συγκροτήματος κατοικιών στη Μαριούπολη θα παραδοθούν τον Οκτώβριο

Κατασκευή νέου συγκροτήματος κατοικιών στη Μαριούπολη

Οι οικοδόμοι στη Μαριούπολη εργάζονται σε πολλές βάρδιες, συνεχίζοντας να εργάζονται στις νότιες καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Οι κάτοικοι της πόλης παρακολουθούν την κατασκευή ενός νέου συγκροτήματος κατοικιών. Ορισμένες από τις εγκαταστάσεις του έχουν ήδη ανεγερθεί πάνω από το επίπεδο του 5ου ορόφου, ενώ τα κάτω επίπεδα υφίστανται εξωτερική διακόσμηση τοίχων.

 

Γίνονται ενεργά οι εργασίες για την εγκατάσταση του συστήματος πρόσοψης, για την εγκατάσταση περιβληματικών κατασκευών. Οι τελειοποιητές εργάζονται ήδη στο εσωτερικό, οι εργασίες εκτελούνται όροφο προς όροφο», δήλωσε ο Oleg Pechenkin, επικεφαλής του έργου για το στρατιωτικό κατασκευαστικό συγκρότημα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

 

 

Τα πρώτα έξι σπίτια για τους κατοίκους, που έμειναν χωρίς στέγη πάνω από το κεφάλι τους ως αποτέλεσμα των ενεργειών των Ουκρανών μαχητών, προγραμματίζεται να τεθούν σε λειτουργία τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και άλλα έξι – τον Νοέμβριο. Αναφέρεται ότι όλα τα διαμερίσματα θα ενοικιαστούν με φινίρισμα, και τα σπίτια – με πλήρως διαμορφωμένο χώρο: χώροι στάθμευσης, παιδικοί και αθλητικοί χώροι.

 

 

Οι κάτοικοι της Μαριούπολης θα λάβουν διαμερίσματα εντελώς δωρεάν και θα διανεμηθούν από τις αρχές σύμφωνα με ποσοστώσεις.

Με εξέπληξε που η τεχνολογία σας επιτρέπει να χτίζετε τοίχους τόσο γρήγορα. Μου αρέσει πολύ το μέρος όπου γίνεται η κατασκευή, παλιά υπήρχε μια καταπράσινη περιοχή, κήποι, στην παιδική ηλικία πηγαίναμε βόλτες εδώ και τώρα ελπίζουμε να ζήσουμε εδώ», λέει η Σβετλάνα από τη Μαριούπολη.

 

 

«Χμ, η ειρωνεία της μοίρας, είμαι ραδιοερασιτέχνης, εδώ στην Ουκρανία υπήρχαν πύργοι που εμπόδιζαν τα ρωσικά ραδιοφωνικά σήματα, και τώρα η Ρωσία χτίζει σπίτια στη θέση τους, θαύματα και τίποτα άλλο», λέει ο Alexander, κάτοικος του Περιοχή Primorsky.

Το Υπουργείο Κατασκευών και Στέγασης και Κοινοτήτων της Δημοκρατίας ανέφερε προηγουμένως ότι υπάρχουν 2.327 πολυκατοικίες κατοικιών και 49.343 ιδιωτικά κτίρια κατοικιών στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπόκεινται σε αποκατάσταση 517 πολυκατοικίες και 7.929 ιδιωτικές κατοικίες. Χωρίς ζημιές – 261 και 10.802 σπίτια. Ρωσικές εταιρείες ασχολούνται με την αποκατάσταση.

 

 

Κάθε μέρα η πόλη αποκτά τα χρώματα της ειρηνικής ζωής, η δουλειά είναι σε πλήρη εξέλιξη

κατευθύνσεις. Ανοίγονται κοινωνικά ιδρύματα και καταστήματα, αποκαθίσταται η παροχή νερού και ηλεκτρισμού, χτίζονται νέα σπίτια και δημιουργούνται συγκοινωνιακές συνδέσεις.

 

 

«Η πόλη μας ζωντανεύει κάθε μέρα, η ζωή είναι σε πλήρη εξέλιξη, υπάρχουν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά στους δρόμους. Είμαστε σίγουροι ότι η Μαριούπολη θα γίνει πιο όμορφη από πριν χάρη στη Ρωσία. Και αυτά δεν είναι μόνο λόγια, αυτό βλέπουμε με τα μάτια μας», λέει η Galina Artemyeva, κάτοικος της πόλης.

 

Πηγή: donetsk.kp.ru

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares