Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022

Τα προεκλογικά μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ

Τα προεκλογικά μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεντρώθηκε μεν στο πακέτο μέτρων του τελευταίου χρόνου διακυβέρνησής του, είχε όμως το ένα μάτι… στραμμένο στις εκλογές, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα.

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις σχετικά με τις εκλογές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε μεν στο πακέτο στήριξης των πολιτών ενόψει του «δύσκολου χειμώνα», δεν άφησε όμως τους πολιτικούς του αντιπάλους στο απυρόβλητο.

Θέλει αυτοδυναμία, όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας με άλλον πρωθυπουργό

Αντίθετα τους παρουσίασε σαν «δεύτερη φορά συμφορά», «δρόμο της οπισθοδρόμησης», ενώ συνέθεσε μια εικόνα «ακμάζουσας Ελλάδας» που όμως «τίποτα δεν είναι δεδομένο και με μια λάθος κίνηση όλα μπορεί να γκρεμιστούν».

Ο πρωθυπουργός «απέκρουσε» τις σκέψεις περί κυβερνήσεων συνεργασίας λέγοντας πως «όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος», προκρίνοντας το σενάριο της αυτοδυναμίας, ενώ ξεκαθάρισε πως στις εκλογές η χώρα δεν θα εκλέγει «μόνο κυβέρνηση αλλά και κυβερνήτη του τόπου», τελειώνοντας έτσι κάθε σκέψη που θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ πρώτη, χωρίς όμως τον ίδιο πρωθυπουργό. Παράλληλα έστρεψε το βλέμμα του σε «κοινωνικές» και όχι «πολιτικές συμμαχίες» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Το ρεύμα της Δημοκρατίας και της προόδου θα συναντηθεί και πάλι στις μεγάλες αλλαγές».

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares