Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Τα Μετέωρα στο top 20 των παγκόσμιων προορισμών σύμφωνα με την Le Monde

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται αναλυτικά η μοναδικότητα της περιοχής, καθώς και η σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της.

Ανάμεσα στους 20 κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μέσα στο 2023, περιλαμβάνονται τα Μετέωρα – «ένα τοπίο που γεννήθηκε από τα νερά, πριν από 200 με 300 εκατομμύρια χρόνια, όταν η θάλασσα κάλυπτε τη μεγάλη θεσσαλική πεδιάδα» – σύμφωνα με μεγάλο αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται αναλυτικά η μοναδικότητα της περιοχής, καθώς και η σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της, ενώ περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για ποδηλατικές ή πεζοπορικές περιηγήσεις και όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τη διοργάνωση του ταξιδιού.

Στο αφιέρωμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τα Μετέωρα εμφανίζονται στο τέλος του δρόμου, λίγο πριν από την Καλαμπάκα. Όσο πιο κοντά τα πλησιάζουμε τόσο περισσότερο… πολλαπλασιάζονται. Αυτοί είναι οι βράχοι. Κινηματογραφικοί βράχοι, στη μέση του πουθενά… Μοιάζει σαν ταινία του Βιμ Βέντερς. Απλώς, λείπει η μουσική του Ρέι Κούντερ».

pronews.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares