Τρίτη , 1 Δεκεμβρίου 2020

Τα γυρνάει τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης: “Δεν κάναμε κανένα λάθος – Μας είχαν πει άλλα οι λοιμωξιολόγοι”

Τα γυρνάει τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης: "Δεν κάναμε κανένα λάθος - Μας είχαν πει άλλα οι λοιμωξιολόγοι"

Σήμερα όμως ο Υπουργός Ανάπτυξης ξαναχτυπά με νέα δήλωση και προσπαθεί να μαζέψει τα όσα είχε παραδεχθεί προ ολίγων ημερών ενώ στις 11 Νοεμβρίου δήλωνε πως η κυβέρνηση έπεσε έξω με τις κινήσεις της για την πανδημία. 

Σήμερα όπως ο Άδωνις Γωεργάδης προσπαθεί να μαζέψει το χάος που δημιούργησε με την ομολογία του προ ολίγων ημερών.

“Δεν έγινε κανένα λάθος. Όλα τα χειριστήκαμε με το σωστό τρόπο. Το ότι ο ιός εξελίχθηκε γρηγορότερα και οι αρχικές εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων για τη συμπεριφορά του ιού το καλοκαίρι απεδείχθη διαφορετική, ούτε σε αυτούς μπορώ να το χρεώσω γιατί ήταν ένας καινούριος ιός, ένα καινούριο φαινόμενο”. Αυτά ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μega, αναφερόμενους στους χειρισμούς για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, τον Μάιο οι λοιμωξιολόγοι “μας έλεγαν ότι πάνω από τους 26 βαθμούς Κελσίου ο ιός θα διαλυθεί”, αλλά αυτό δεν συνέβη. “Τι να κάνουμε, να τους πάμε στα δικαστήρια;” είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους λοιμωξιολόγους.

Για το πότε εκτιμάται ότι θα έχουμε εικόνα για τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς απάντησε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθεί στο κεντρικό μήνυμα το οποίο είναι πώς θα νικήσουμε την πανδημία και “δεν είμαστε στη στιγμή να συζητήσουμε πώς θα ξανανοίξουμε την οικονομία γιατί αυτό θα θόλωνε το μήνυμα”. “Αν δεν ελεγχθεί η πανδημία δεν μπορεί να ανοίξει η οικονομία” συμπλήρωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι πρέπει όλοι να πάρουμε στα σοβαρά τα μέτρα και να τα τηρήσουμε, για να ελεγχθεί η πανδημία. “Να δώσουμε συγκροτημένα τη μάχη της τήρησης των μέτρων, ώστε να πέσει η πανδημία και να κάνουμε γιορτές με χαμόγελο” είπε.

 

Η ομολογία του Υπ.Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης :Πέσαμε τελείως έξω

«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει  για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών  οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση  δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα  από ότι αναμέναμε» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του Open και απαντώντας στο ερώτημα τι δεν διαχειρίστηκε σωστά η κυβέρνηση.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares