Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022

Τα γερμανικά αεροδρόμια προσλαμβάνουν 150 Τούρκους για να καλύψουν την έλλειψη προσωπικού

151876586

Περίπου 150 εργαζόμενοι στα αεροδρόμια από την Τουρκία θα σταλούν στα γερμανικά αεροδρόμια, σύμφωνα με βιομηχανική ένωση, πολύ λιγότεροι από ό,τι αρχικά αναμενόταν, παρά τις ελλείψεις προσωπικού που είχαν προκαλέσει ταξιδιωτικό χάος κατά τη διάρκεια της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών.

Στα τέλη Ιουνίου, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να επιταχύνει τις άδειες εργασίας και τις βίζες για αρκετές χιλιάδες ξένους εργαζόμενους στα αεροδρόμια, κυρίως από την Τουρκία, για να συμβάλει στην άμβλυνση του καλοκαιρινού ταξιδιωτικού χάους που έχει απογοητεύσει τους παραθεριστές.

Ωστόσο, μόνο τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Νυρεμβέργης κατέληξαν να προσλαμβάνουν εργάτες από την Τουρκία, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της ένωσης εργοδοτών αεροπορικών υπηρεσιών εδάφους ABL, Τόμας Ρίχτερ. Θα βοηθήσουν στον χειρισμό αποσκευών στο πλαίσιο προσωρινών συμβάσεων που θα διαρκέσουν έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Οι ενώσεις του κλάδου είχαν αναφέρει έλλειψη περίπου 2.000 εργαζομένων στα αεροδρόμια της Γερμανίας. Ωστόσο, οι αλλοδαποί εργαζόμενοι πρέπει να υποβληθούν στους ίδιους ελέγχους ασφαλείας με τους εγχώριους εργαζόμενους στα αεροδρόμια πριν τους επιτραπεί να εργαστούν, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία πρόσληψης χρονοβόρα.

Ο Ρίχτερ είπε ότι τα περισσότερα αεροδρόμια δεν ποχώρησαν στο να προσλάβουν αλλοδαπούς εργάτες επειδή η διαδικασία μεταφοράς τους στη Γερμανία θα διαρκούσε πολύ και οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν σχεδόν τελειώσει.

Ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης Fraport διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι από τους διαθέσιμους εργαζόμενους δεν είχαν τα προσόντα που απαιτούνται από το προσωπικό του αεροδρομίου, στα οποία περιλαμβάνεται η ομιλία γερμανικών, είπε ο Ρίχτερ.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares