Κυριακή , 7 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Τα ερωτηματικά για το ΚΥΤ Φυλακίου, ο Μηταράκης και η Planet

Στα κάγκελα έχουν ανέβει οι κάτοικοι του Έβρου από την απόφαση του Νότη Μηταράκη να μεγαλώσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Γράφει η Βασιλική Πολύζου

Οι Ακρίτες διαφωνούν και καθημερινά προσπαθούν να αναδείξουν το λάθος που κάνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Ακόμα και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν αντίθετη άποψη, ενώ μπροστάρηδες στον αγώνα για να αλλάξει η απόφαση μπήκαν οι Μητροπολίτες της Θράκης.

Το ΚΥΤ θα επισκεφτεί την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, τον οποίο θα συνοδεύει ο βουλευτής του κόμματος Αντώνης Μυλωνάκης. Πρόκειται, για κίνηση που έρχεται ως συνέχεια της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η επιμονή του Νότη Μηταράκη, βέβαια, προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Με βασικότερο όλων το ερώτημα για τον εισηγητή της πρότασης να αυξηθεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ και να μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας λαθροεισβολέων. Ποιος έπεισε τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να δημιουργήσει μία νέα Μόρια στον Έβρο, ελάχιστα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και από τον φράχτη, τον οποίο ήθελαν να ρίξουν πέρσι οι στρατοχωροφύλακες της Τουρκίας; Την απάντηση γνωρίζει μόνο ο ίδιος ο Μηταράκης.

 

Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι πριν από τρεις μήνες, η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής ενέκρινε ποσό 6,2 εκατ. ευρώ για την εταιρεία Planet ΑΕ, η οποία ανέλαβε χρέη συμβούλου για τους χώρους που θα κατασκευαστούν νέες δομές φιλοξενίας λαθροεισβολέων. Πρόκειται για την εταιρεία με διευρυμένο κύκλο συνεργασιών και στην Τουρκία, οπότε αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον η απάντηση στο ερώτημα ποιος εισηγήθηκε να μετατραπεί σε δομή το ΚΥΤ Φυλακίου παρά τις διαμαρτυρίες των Ακριτών που φυλούν τα σύνορα της Ελλάδας μέρα – νύχτα.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares