Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΑΧΗΤΙΚΑ RAFALE ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΑΧΗΤΙΚΑ RAFALE ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Τις προτάσεις του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκου Βελόπουλου, έρχεται να επιβεβαιώσει η διπλωματική πραγματικότητα.

Την προμήθεια από την ΠΑ μεταχειρισμένων μαχητικών Rafale πρότειναν οι Γάλλοι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pronews.gr με παράλληλη επαναγορά των παλαιοτέρων μαχητικών Mirage-2000EGM/BGM.

Στα πλαίσια διευρυμένης αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και με την υποστήριξη της τόσο της γαλλικής κυβέρνησης όσο και της κατασκευάστριας Dassault πριν δύο εβδομάδες έγινε πρόταση στην ΠΑ να προμηθευτεί μαχητικά Rafale που υπηρετούν ήδη στην γαλλική αεροπορία(μεταχειρισμένα) μέσω μια συνολικής συμφωνίας που περιλαμβάνει και τα παλαιότερα Mirage-2000EGM/BGM(επαναγορά τους) με το κόστος της προμήθειας να ανέρχεται στο 1 δις. ευρώ και να αφορά 6 μαχητικά τύπου Rafale F.1 και 6 Rafale F.2/F.3R.

Να σημειώσουμε ότι ανάλογη προσφορά είχε κάνει η γαλλική πλευρά και στην Κορατία που βρίσκεται ακόμα στην αναζήτηση ενός μεταχειρισμένου ή νέας κατασκευής μαχητικά για 12 μαχητικά για την αντικατάσταση των 12 MIG-21 BiS που έχει σε υπηρεσία.

Στα πλαίσια της προσφοράς η γαλλικής εταιρεία θα επαναγόραζε τα σε υπηρεσία με την ΠΑ 17 Mirage 2000EGM (τα δυο διθέσια BGM θα παρέμεναν σε υπηρεσία ως εκπαιδευτικά). Η γαλλική εταιρεία θεωρεί ότι υπάρχει αγορά για τα παλαιότερα αυτά μαχητικά για υπηρεσίες προσομοίωσής όπως αυτές που προσφέρει η Draken international και έτσι θα μπορούσε να δώσει ένα μεγαλύτερο τίμημα.

Ο Κ. Βελόπουλος ήδη από τις 6 Αυγούστου αναφέρθηκε στην πρόταση της Γαλλίας προς την Κροατία, και ζήτησε η Ελλάδ ανα μην περιμένει αν και ότνα θα είναι διαθέσιμα τα F-35, αλλά να πάρει άμεσα μεταχειρισμένα Rafale.

(με πληροφορίες από pronews.gr, enoplos.gr)

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares