Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τα διεθνή πρακτορεία ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ Μαξίμου και ΕΛ.ΑΣ! – “Μία παλίρροια λευκού και μπλε χρώματος στην πλατεία Συντάγματος”…

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το οποίο κατακλύζεται από χιλιάδες κόσμου φωνάζοντας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.Το γερμανικό δίκτυο «Tagesschau», σημειώνει: «Μόνο μία «Μακεδονία» υπάρχει… Η αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ σε «βόρεια Μακεδονία» διχάζει πολλούς Έλληνες. Δεκάδες χιλιάδες άτομα διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα. Μόνο η χώρα μας μπορεί να αποκαλείται Μακεδονία!», Αυτό διαβάζουμε σήμερα σε σημαίες και πανό που κραδαίνουν οι διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας…».

Το γερμανικό ραδιόφωνο μιλά για ογκώδη διαδήλωση στην Αθήνα. «Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο κέντρο των Αθηνών κατά της προγραμματισμένης επικύρωσης της αλλαγής ονόματος της πΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία. Πολλοί Έλληνες είναι αντίθετοι με την αλλαγή του ονόματος. Η διαμάχη για την επίλυση του ονόματος έχει μέχρι στιγμής εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και το ΝΑΤΟ», σημειώνει.

Η γαλλική Liberation, από την πλευρά της, γράφει: «Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία για το νέο όνομα της Μακεδονίας. Εκατοντάδες λεωφορεία από όλη τη χώρα, ειδικά από τη Βόρεια Ελλάδα, έφθασαν στο κέντρο των Αθηνών… Οι περισσότεροι διαδηλωτές κραδαίνουν τη γαλανόλευκη σχηματίζοντας μία παλίρροια λευκού και μπλε χρώματος στην πλατεία Συντάγματος,εκεί όπου συχνά γίνονται μαζικές διαδηλώσεις έξω από την βουλή των Ελλήνων».

Shares