Κυριακή , 22 Μαΐου 2022

Τα χειρότερα για τις τραπεζικές μετοχές δεν τα έχουμε δει ακόμη…. – Τα 3 επενδυτικά κύματα έως τα stress tests του Ιουλίου 2020…

Στο τρίτο επενδυτικό κύμα θα σημειωθούν και τα πραγματικά ιστορικά χαμηλά, καθώς οι τράπεζες θα οδηγηθούν σε αυξήσεις κεφαλαίου όπου αναμένονται γενναία reverse split.

Οι ελληνικές τράπεζες γράφουν ιστορικά χαμηλά σχεδόν σε καθημερινή βάση, την ίδια ώρα που στα ομόλογα σημειώνεται ράλι, στις τραπεζικές μετοχές συνεχίζεται η καταστροφή.
Οι short, τα NPEs, οι ανησυχίες για τα κεφάλαια των τραπεζών, η πίεση για εμπροσθοβαρείς λύσεις στα προβληματικά δάνεια αποτελούν μέρος των αιτιών για την διάλυση των τραπεζικών μετοχών.
Το ερώτημα που απασχολεί τους εναπομείναντες στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι το τέλος της πτώσης πλησιάζει;
Η απάντηση είναι η εξής.
Θα σημειωθούν 3 επενδυτικά κύματα με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές.
1)Το πρώτο επενδυτικό κύμα ή κύμα απαξίωσης με συνεχή ιστορικά χαμηλά προσεχώς θα ολοκληρωθεί.
Το προσεχώς σημαίνει ακόμη κάποιες εβδομάδες έως ότου οι τράπεζες βρουν κάποια επίπεδα ισορροπίας.
2)Το δεύτερο επενδυτικό κύμα θα ξεκινήσει αμέσως με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα….με άνοδο της αγοράς.
Εάν οι εκλογές διεξαχθούν Οκτώβριο 2019 από τον Ιούλιο θα μπορούσε να ξεκινήσει το δεύτερο επενδυτικό κύμα όπου θα επιχειρηθεί η προεξόφληση της νίκης της ΝΔ.
Μεταξύ της ολοκλήρωσης του πρώτου κύματος και της έναρξης του δεύτερου επενδυτικού κύματος, μπορεί να περάσει μια περίοδος σταθεροποίησης στην ζώνη της απαξίωσης.
3)Το τρίτο επενδυτικό κύμα θα ξεκινήσει ως προεξόφληση των stress tests του Ιουλίου 2020 όπου οι ελληνικές τράπεζες δεν θα βγουν αλώβητες.
Δεν υπάρχει περίπτωση το 2020 οι ελληνικές τράπεζες να μην κληθούν να βρουν κεφάλαια, 5 χρόνια μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου του 2015.
Στο τρίτο επενδυτικό κύμα θα σημειωθούν και τα πραγματικά ιστορικά χαμηλά, καθώς οι τράπεζες θα οδηγηθούν σε αυξήσεις κεφαλαίου όπου αναμένονται γενναία reverse split.
Ο κίνδυνος μετά τα stress tests να δούμε ακόμη και διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέος.

www.bankingnews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares