Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τα απόνερα του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ στις Πρέσπες! ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ οι Σκοπιανοί: “Οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ της Έδεσσας ζητούν να μάθουν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα”… (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα απόνερα του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ στις Πρέσπες! ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ οι Σκοπιανοί: "Οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ της Έδεσσας ζητούν να μάθουν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την εκμάθηση της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία, οι Σλαβόφωνοι της Δυτικής Μακεδονίας ζητάνε να μεταδώσουν τη «γνώση» της γλώσσας τους πλέον και στην Έδεσσα.

Όπως αποκαλύπτει κανάλι tastv.gr από την Έδεσσα, η ΑΜΚΕ, «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας-Κρστε Μισίρκοβ» υπέβαλε αίτημα να της παραχωρηθεί αίθουσα σχολείου από τον Δήμο της πόλης, ώστε να προβεί στη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας.

Δείτε το έγγραφο παρακάτω, το οποίο αν και είναι από τον Σεπτέμβριο πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό:

Τα απόνερα του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ στις Πρέσπες! ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ οι Σκοπιανοί: "Οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ της Έδεσσας ζητούν να μάθουν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα"... (ΒΙΝΤΕΟ)Τα απόνερα του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ στις Πρέσπες! ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ οι Σκοπιανοί: "Οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ της Έδεσσας ζητούν να μάθουν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ρεπορτάζ του tastv.gr μιλάει μία εκ των πρωτεργατών της Ένωσης, η Ευγενία Νατσουλίδου, η οποία ανακάλυψε(!) έναν δήθεν νόμο του 1923 ο οποίος προστατεύει κάποιες γλωσσικές «μειονότητες» στις Νέες Χώρες, άρα και πρέπει να επιτρέπεται να διδάσκεται το ιδίωμά τους.

Δείτε παρακάτω τα όσα είπε:

Φυσικά, όπως είναι λογικό, στα Σκόπια αυτή η είδηση έγινε viral, με το βίντεο να το δείχνουν σε πολλές ιστοσελίδες και μία εξ αυτών είχε και τίτλο “Οι Μακεδόνες από την Έδεσσα (σ.σ. Voden στα σκοπιανά) ζητούν από τον δήμο ένα χώρο για την εκμάθηση της μακεδονικής γλώσσας”:

Τα απόνερα του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ στις Πρέσπες! ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ οι Σκοπιανοί: "Οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ της Έδεσσας ζητούν να μάθουν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares