Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

TΩΡΑ! Χαμός έξω από το υπ. Παιδείας…

Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Παιδείας καθώς καθηγητές, δάσκαλοι και σωματεία εκπαιδευτικών πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω σε ενδειξη διαμαρτυριας για το σύστημα μοριοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση για την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας.

https://www.facebook.com/protothemagr/videos/276592709669742/

Η σημερινή διαμαρτυρία έρχεται λίγες ώρες μετά την άρνηση των εκπαιδευτικών να συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας στη Βούλη εμμένοντας στην απόφαση τους η συνάντηση με τον Κώστα Γαβρογλου να πραγματοποιηθεί στο γραφειο του στο υπουργείο.

Οι εκπαιδευτικοι διαμαρτύρονται καθως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα προσλήψεων προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Οι εκπαιδευτικοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις προσλήψεις και το νέο σύστημα μοριοδότησης παρά το γεγονός ότι νωρίτερα σήμερα στο κάλεσμα που τους απηύθυνε ο υπουργός δεν ανταποκρίθηκαν κι αυτό γιατί οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι «η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου».

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την υλοποίηση του τριετούς προγράμματος 15.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, ήταν το κύριο θέμα της εισήγησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση χθεσινή του Υπουργικού Συμβουλίου.

protothema.gr

Shares