Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Tο αντάλλαγμα του κράτους για τις πλαστικές σακούλες! Τι ετοιμάζεται…

Σε πάνινες σακούλες και σακούλες πολλαπλών χρήσεων θα μετατραπεί το τέλος πλαστικής σακούλας (3 εκατ. ευρώ +1 εκατ. ευρώ ΦΠΑ) που πλήρωσαν οι καταναλωτές μέσα σε τρεις μήνες.«Ετοιμάζουμε από τον Οργανισμό Ανακύκλωσης να δώσουμε σακούλες πολλαπλών χρήσεων, ως αντάλλαγμα του “τέλους” που κατέβαλαν οι πολίτες. Ούτε ένα ευρώ δεν μένει στο ταμείο του κράτους, θα επιστραφεί όλο με πάνινες σακούλες, σακούλες πολλαπλών χρήσεων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φαμέλλος, στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Ο ΑΝΥΠΕΝ τόνισε ακόμα πως: «Όταν συνδέεται παραγωγή προϊόντων μίας χρήσης με την λάθος καταναλωτική και οικολογική συμπεριφορά, τότε δυστυχώς τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ αρνητικά. Γι αυτό έχουμε ξεκινήσει την εκστρατεία για την κυκλική οικονομία, που είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση».

«Είναι μειονέκτημα ότι στην Ελλάδα το 83% των υλικών που εισέρχονται στην κατανάλωση καταλήγουν σε ταφή. Μπορούσαν να γυρίσουν στην οικονομία, να δημιουργήσουν νέους πόρους και προστασία του περιβάλλοντος» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

iefimerida.gr

Shares