Παρασκευή , 21 Ιουνίου 2024

Ηχηρή παρέμβαση της Βουλγαρίας στο Σκοπιανό! Είπαν ΟΧΙ…

Δεν δεχόμαστε την ονομασία «Βόρεια» ή «Άνω Μακεδονία», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό κανάλι bTV.

Όπως επισήμανε, είναι μεν θετικό το γεγονός ότι συζητείται η διαφωνία για την ονομασία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, αλλά ο ίδιος ανησυχεί, γιατί «οι συνομιλίες αρχίζουν να κατευθύνονται σε λύσεις οποίες είναι αντίθετες με το βουλγαρικό συμφέρον.

Ναι, πάνω απ’ όλα αναγνωρίζουμε τη ‘’Μακεδονία’’ με το συνταγματικό της όνομα, αλλά θεωρούμε ότι προτάσεις όπως ‘’Άνω Μακεδονία’’ ή ‘’Βόρεια Μακεδονία’’, είναι λύσεις υπέρ της Ελλάδας, αλλά εις βάρος του βουλγαρικού συμφέροντος» ανέφερε ο Παρβάνοφ.

«Η ονομασία ‘’Βόρεια’’ ή ‘’Άνω Μακεδονία’’ περιλαμβάνει την περιοχή του Πιρίν (οροσειρά της Μακεδονίας που ξεκινά από τη νοτιοδυτική Βουλγαρία και καταλήγει στην Ελλάδα ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες Σερρών και Δράμας). Η περιοχή του Αιγαίου δεν μας απασχολεί και δεν το σχολιάζουμε. Το θέμα πρέπει τουλάχιστον να συζητηθεί μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών»

Shares