Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Tο ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο στους Δελφούς! Τι συμβαίνει στην Ιτέα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Tο ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο στους Δελφούς! Τι συμβαίνει στην Ιτέα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κρατήρες της Ιτέας είναι ένα σχετικά άγνωστο γεωλογικό φαινόμενο που απλώνεται στην παραθαλάσσια περιοχή και εντυπωσιάζει από ψηλά. Η πτήση με drone αποκαλύπτει το αλόκοτο θέαμα που απλώνεται στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών.

Η εικόνα των σχηματισμών έκανε ορισμένους να μιλούν ακόμα και για προϊστορική βροχή μετεωριτών. Οι γεωλόγοι όμως δεν συμφωνούν και μιλούν για καθιζήσεις ή διάβρωση.

Σε μια ακτίνα πέντε χιλιομέτρων βρίσκονται διάσπαρτοι περισσότεροι από δέκα κρατήρες, προσδίδοντας μια απόκοσμη μορφή στην περιοχή. Ανάμεσα στην Ιτέα και το Γαλαξίδι , το έδαφος στα ορεινά και παραθαλάσσια σημεία παρουσιάζει ορισμένες εκπληκτικές ιδιομορφίες.Tο ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο στους Δελφούς! Τι συμβαίνει στην Ιτέα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μεγαλύτερος κρατήρας βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και έχει διάμετρο περίπου εκατό μέτρα. Το θαλασσινό νερό με την πάροδο των χρόνων έχει «τρυπώσει» στα τοιχώματα του κρατήρα και με τη συνεχή διάβρωση που έχουν υποστεί δημιούργησ μια πολύ όμορφη αλλά ταυτόχρονα ασυνήθιστη βλάστηση.Tο ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο στους Δελφούς! Τι συμβαίνει στην Ιτέα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ίδιο επιβλητικός είναι και ο κρατήρας που βρίσκεται στο ορεινότερο σημείο συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Στη πετρώδη περιοχή δεσπόζει ένας κρατήρας, το βάθος του οποίο είναι αδύνατο να υπολογισθεί με γυμνό μάτι. Μάλιστα, φέρει μαζί του και την χαρακτηριστική «ουρά» μήκους 150 μέτρων, ίσως από την τριβή του μετεωρίτη κατά την πρόσκρουση με το γήινο έδαφος προτού δημιουργήσει τη τεράστια χερσαία τρύπα.Tο ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο στους Δελφούς! Τι συμβαίνει στην Ιτέα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο καταγράφει από ψηλά και τα ίχνη της ανθρώπινης δραστηριότητας από προγενέστερα χρόνια. Οι εντυπωσιακές λήψεις αποτυπώνουν την συγκεκριμένη περιοχή της Ιτέας ως ένα «σεληνιακό» τοπίο στο οποίο υπάρχουν σημάδια εξαιρετικής γεωλογικής σημασίας. Οι γεωλόγοι απαντούν ότι δεν πρόκειται για κρατήρες, ούτε σχετίζονται με μετεωρίτες, αλλά πιθανά οφείλονται σε ένα μάλλον γνωστό γεωλογικό φαινόμενο που προκύπτει από τη διάβρωση των ασβεστολιθικών πετρωμάτων.Tο ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο στους Δελφούς! Τι συμβαίνει στην Ιτέα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους Δελφούς που βρίσκονται κοντά αναπτύχθηκε ένας ξεχωριστός αρχαίος πολιτισμός, που πάντα περιέβαλε ένα πέπλο μυστικισμού λόγω του διάσημου Μαντείου. Έτσι και οι κρατήρες που «απλώνονται» στην παραθαλάσσια έκταση εντείνουν την αίσθηση μυστηρίου στην περιοχή.Tο ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο στους Δελφούς! Τι συμβαίνει στην Ιτέα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εικόνες προκαλούν δέος και θαυμασμό και ταυτόχρονα ένα αίσθημα έξαψης μπροστά σε κάτι άγνωστο που έχει πραγματοποιηθεί χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Δείτε την εντυπωσιακή πτήση του συνεργάτη μας up drones πάνω από τους επιβλητικούς κρατήρες:

mixanitouxronou.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares