Κυριακή , 22 Μαΐου 2022

Tα άκουσε για τα καλά ο Καμμένος! Η Ρωσία τον «έστησε» στον τοίχο…

Αιχμές για τα όσα είχε πει στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος, άφησε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, στο πλαίσιο συνάντησής του με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι η Ρωσία είναι ανήσυχη για την ενεργή στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης, και όπως δεικτικά είπε, «βλέπουμε προσπάθειες να εμπλακούν όλο και περισσότερες χώρες — μέλη, εννοώ πρώτα απ’ όλα τα Βαλκάνια».

Η αμερικανική απόφαση να αποσυρθεί από τη Συνθήκη για τον έλεγχο πυρηνικών όπλων μέσου βεληνεκούς (INF) θα έχει σοβαρές συνέπειες πρωτίστως για την Ευρώπη και γι’ αυτό απαιτείται εκτενής συζήτηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επισήμανε ο Σεργκέι Σόιγκου.

«Όσο για τους πυραύλους μεσαίας και μικρότερης εμβέλειας, δε φαίνεται πως όλοι στην Ευρώπη καταλαβαίνουν ότι αυτή η απόφαση θα έχει σοβαρές συνέπειες και για την Ευρώπη, συγκεκριμένα πρωτίστως για την Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι μια ευρύτερη συζήτηση αυτού του ζητήματος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θα ήταν ιδιαίτερα κατάλληλη».

«Μας ενδιαφέρει η αντίδραση της Ευρώπης σε αυτήν την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσυρθούν από τη Συνθήκη INF. Και θα θέλαμε η Ευρώπη να πληροφορηθεί και να κατανοήσει τις συνέπειες (σ.σ. που θα υπάρξουν) ως αποτέλεσμα στην ανάπτυξη πυραύλων μεσαίας εμβέλειας στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares