Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Θα απαντούν με όλα τα νόμιμα μέσα

Το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πριν προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους σε σχέση με το πλαστογραφημένο έγγραφο το οποίο αποδιδόταν στον Αλέξη Τσίπρα και με το οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποτίθεται πως έδινε οδηγίες για διαφορετική αντιμετώπιση των Ελλήνων από τους αλλοδαπούς γυναικοκτόνους.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου αναμένουν πολλά ακόμα χτυπήματα κάτω από τη μέση στο δρόμο προς τις εκλογές, στα οποία ωστόσο είναι αποφασισμένοι να απαντούν με όλα τα νόμιμα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.

«Αν μη τι άλλο, αυτή η τακτική αποδεικνύει και τον πανικό που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου», σχολιάζουν με νόημα οι ίδιες κομματικές πηγές.

Στον πανικό του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδίδουν στην Κουμουνδούρου και τη χθεσινή (Τρίτη) επίσκεψή του στη μονοεδρική περιφέρεια της Κεφαλονιάς όπου η υποψηφιότητα του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη, η οποία πρέπει να θεωρείται κλειδωμένη για το ΣΥΡΙΖΑ κι έχει αναπτύξει τη δική της δυναμική, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη ΝΔ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφορικώς, εξάλλου, με τις παρακολουθήσεις, κερδίζει έδαφος η πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να καταθέσει με το άνοιγμα της Βουλής μετά τις θερινές διακοπές πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής η οποία θα μπορούσε να περάσει με τη στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το πολιτικό ζητούμενο, πάντως, για την Κουμουνδούρου είναι να αποσπάσουν τη συγκατάθεση κυρίως του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ως μια πρώτη ένδειξη κοινής συμπόρευσης μετά τις κάλπες.

 

Όσον αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, η μετατόπιση του εκλογικού χρόνου μεταθέτει και την ολοκλήρωση μεγάλου μέρους τους για τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Έχουν κατατεθεί, πάντως, στους γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, και στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, οι προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών και οι αυτοπροτάσεις, με την τελική επεξεργασία και τις σχετικές ανακοινώσεις να εξαρτώνται βεβαίως από το χρόνο τέλεσης των εκλογών.

Πριν, εξάλλου, ανεβεί ο πρώην πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα έχει προηγηθεί η ομιλία του στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ είναι πιθανό να συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος

 

cnn.gr

Shares