Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: «Έφυγε η σκευωρία, έμεινε το σκάνδαλο»

«Είναι πρωτοφανές ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος να έχει πει ωμά ψέματα στον ελληνικό λαό που σε δύο ώρες κατέρρευσαν και να παραμένει ακόμα στη θέση του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε απάντηση του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου με το οποίο παραπέμπονται μεν στο ειδικό δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη, αλλά όχι για σκευωρία στη σκανδαλώδη υπόθεση Novartis.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «αυτό βέβαια αποδεικνύει ότι πίσω από τις διαρροές που παραπλανούσαν και έριξαν στα βράχια δημοσιογράφους βρισκόταν το Μέγαρο Μαξίμου. Και ακόμα περιμένουν μια συγνώμη για την κραυγαλέα εκμετάλλευση του ονόματός τους και το συντονισμένο παιχνίδι που παίχτηκε στην πλάτη τους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «ο κ. Οικονόμου έχει χάσει κάθε αξιοπιστία για να μπορεί να απαντά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να απευθύνεται στους εκπροσώπους του Τύπου». «Ωστόσο», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι καλύτερα να πει μια κουβέντα στους πολίτες για το τι έγινε με τη δήθεν σκευωρία του σκανδάλου Novartis, που επί τέσσερα χρόνια είχαν κάνει σημαία και εχθές κατέρρευσε με πάταγο».

«Έφυγε η σκευωρία και έμεινε το σκάνδαλο. Κι έχουμε το πρωτόγνωρο να μην υπάρχουν σκευωροί που έστησαν το σκάνδαλο, αλλά σκευωροί που στήνουν… σκευωρίες», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τονίσει ότι «το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και η ελληνική Δικαιοσύνη απέδειξε πως, παρά τις πιέσεις, τους σκευωρούς της σκευωρίας και τους δωρολήπτες πολιτικούς θα τους πάει μέχρι τέλους».

«Και κάτι ακόμα», αναφέρει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του, «η ελληνική Δικαιοσύνη τους θύμισε ένα πράγμα γι’ αυτό βρίσκονται σε πανικό: ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Οικονόμου για Τσίπρα: Πρωτοφανές να παραπέμπεται πρώην υπουργός του και να πανηγυρίζει
Νωρίτερα, σκληρή απάντηση στα όσα καταλόγισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην κυβέρνηση με αφορμή το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Novartis, έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Είναι πρωτοφανές να παραπέμπεται, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση, ένας ακόμη πρώην υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να επαίρεται και να πανηγυρίζει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος που ο κ. Τσίπρας είχε αναθέσει την προστασία της Δικαιοσύνης, των Θεσμών και της διαφάνειας παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ο στενός του συνεργάτης (ένας ακόμη) είναι κατηγορούμενος, όχι κατήγορος», υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου.

«Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας εμφανέστατα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Περιγράφει τόσο αναλυτικά και γλαφυρά πρακτικές χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, επειδή τις εφάρμοσε στη διάρκεια της θητείας του, για να ελέγξει τους “αρμούς του συστήματος” και να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος – παρία, εκτός του ευρωπαϊκού κεκτημένου» πρόσθεσε.

«Η Κυβέρνηση πιστεύει ειλικρινά και υπερασπίζεται πραγματικά την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία στο τέλος θα αναδείξει κάθε πτυχή της αλήθειας, για όλα και όλους», κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Η επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis
Είχε προηγηθεί η σφοδρή επίθεση του κ. Τσίπρα εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Novartis, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «τρία χρόνια τώρα επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη» και «να συγκαλύψει το σκάνδαλο».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis, αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησαν να το συγκαλύψουν. Αφού αθωώνει πλήρως, όλους τους κατηγορούμενους από τη κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στο κάλαθο των αχρήστων το στημένο κατηγορητήριο της προανακριτικής».

«Τρία χρόνια τώρα ο κύριος Μητσοτάκης επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Επιχειρεί να λασπώσει και να στείλει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να αναδείξουν την αλήθεια. Ήρθε όμως η ώρα της Δικαιοσύνης. Και ήρθε η ώρα εγώ να αντιστρέψω τα λόγια των κατηγορουμενων που μετατράπηκαν σε κατήγορους. Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κύριε Μητσοτάκη. Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις. Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια;», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και κατέληξε: «Ό,τι και να κάνετε, οι απαντήσεις θα δοθούν. Όσος χρόνος κι αν περάσει. Σε αυτόν τον τόπο η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δε θα νικηθούν. Και η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει».

 

Αλέξης Τσίπρας για Novartis: Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κύριε Μητσοτάκη | CNN Greece
Κατά τα λοιπά, στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμφθηκαν την Παρασκευή με αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ωστόσο, τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται σε δίκη δεν σχετίζονται με την πολύκροτη υπόθεση της αποκαλούμενης «σκευωρίας» της Novartis και τη στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει και δημοσίευσε το σύνολο του Τύπου.

Μετά από τη δημοσίευση του εν λόγω βουλεύματος και προς αποκατάσταση της αλήθειας προκύπτει ότι η παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ως ηθικού αυτουργού σε κατάχρηση εξουσίας, με φερόμενη ως αυτουργό την Ελένη Τουλουπάκη, αφορά στην παράλειψη αμελλητί, κατά το Σύνταγμα , διαβίβασης, στη Βουλή της μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και το τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με τη μη σύννομη τιμολόγηση φαρμάκων για το έτος 2015.

Η παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος για την οποία θα δικαστεί ο κ. Παπαγγελόπουλος αφορά στις καταγγελίες τριών εισαγγελέων, Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένης Ράϊκου και Γεωργίας Τσατάνη, για παρεμβάσεις στο έργο τους κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων οικονομικού ενδιαφέροντος.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη μη διαβίβαση αμελλητί της δικογραφίας Κουρουμπλή- Ξανθού στη Βουλή.

Οι δύο που μειοψήφησαν ανώτατοι δικαστικοί, ο ένας προέρχεται από το ΣτΕ και η άλλη από τον Άρειο Πάγο.

 

cnn.gr

Shares