Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συρία: Ξανά σε λειτουργία το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου της Συρίας θα τεθεί ξανά σε λειτουργία το πρωί Παρασκευής(10.03.2023), αφού έκλεισε λόγω ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής. Αυτό μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Το υπουργείο Μεταφορών της Συρίας κάλεσε όλους τους αερομεταφορείς να επαναπρογραμματίσουν όλες τις πτήσεις τους στο Χαλέπι και τόνισε ότι το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να δεχθεί αεροσκάφη που μεταφέρουν βοήθεια για σεισμόπληκτους.

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έθεσε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο του Χαλεπίου την περασμένη Τρίτη και ανάγκασε τις συριακές αρχές να αναδρομολογήσουν πτήσεις που μετέφεραν βοήθεια για ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό του περασμένου μήνα, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους αξιωματικός του συριακού στρατού, σκοτώθηκαν στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η επίθεση προκάλεσε «υλικές ζημιές» στο αεροδρόμιο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ανθρώπινα θύματα.

Ο ισραηλινός στρατός έχει αρνηθεί να σχολιάσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsIT.gr

Shares