Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

Συρία: Σαν τις ακρίδες της Αποκάλυψης Τούρκοι και τζιχαντιστές στο Αφρίν

Tουρκοκρατούμενο Άφριν: Απαγωγές, βιασμοί, βασανιστήρια, αλλαγή της δημογραφίας και κόψιμο δέντρων

Η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφριν ανακοίνωσε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν συμβεί επί 3 χρόνια στο Άφριν από την Τουρκία και τις παραστρατιωτικές ομάδες που στηρίζονται από αυτήν. Την σχετική αναφορά κοινοποίησε ο Ιμπραήμ Σεχό-Προεδρος της οργάνωσης, ο οποίος είπε:

Την σχετική αναφορά κοινοποίησε ο Ιμπραήμ Σεχό-Προεδρος της οργάνωσης, ο οποίος είπε : “Στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν κάθε είδους βαριά και σύγχρονα όπλα, άρματα μάχης και αεροσκάφη. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων καταστράφηκαν οι υποδομές της περιοχής. Χιλιάδες πολίτες δολοφονήθηκαν και τραυματίστηκαν. . Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα εξαναγκάστηκαν σε μετανάστευση και έγιναν δεκάδες σφαγές.
…..
Μετά από 58 μέρες αντίστασης, το τουρκικό κράτος και οι ομάδες των τζιχαντιστών κατέλαβαν το Άφριν. Μετά από την εισβολή από τον τουρκικό στρατό και τις συμμορίες, το 80% του πληθυσμού του Άφριν μετανάστευσε σε Σεχμπά και Χαλέπι.
….
Στα τρία χρόνια της κατοχής 400.000 ξένοι μετανάστες από Χαλέπι, Γκούτα και αλλού, εγκαταστάθηκαν στις περιοχές του Άφριν.
….
Το 2019 υπήρξαν πάνω από 6.000 περιπτώσεις απαγωγών που ζητούσαν λύτρα. Σύμφωνα με έγγραφα, 700 άτομα υπέστησαν βασανιστήρια. Υπήρξαν περιπτώσεις που απήχθησαν γυναίκες  και παιδιά , βασανίστηκαν και τα σχετικά βίντεο στάλθηκαν στις οικογένειες τους ζητώντας λύτρα. Μερικές φορές ζητούσαν λύτρα που ξεπερνούσαν τα 100.000 δολάρια.  54 άνθρωποι σκοτώθηκαν με βασανιστήρια.

Από το 2018 ως το 2019 δολοφονήθηκαν 40 γυναίκες, 128 γυναίκες τραυματίστηκαν και 60 κορίτσια μικρών ηλικιών βιάστηκαν. Από αυτές τις γυναίκες οι 5 αυτοκτόνησαν ενώ έχουν απήχθησαν άλλες 270.
….
Ιστορικά θρησκευτικά κέντρα μετατράπηκαν σε αχυρώνες.
…..
Έκοψαν 300.000 μεγάλες ελιές και 150.000 άλλα δέντρα, ενώ   έκαψαν άλλα 11.000.

Shares