Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συρία: Επιδρομή τουρκικών δυνάμεων-Νεκρά τέσσερα μέλη οικογένειας

Tέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομή των τουρκικών δυνάμεων και των συμμάχων τους σε ένα χωριό της βόρειας Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα το πρωί πλήγματα “στο χωριό Αλ-Σαφαουίγια, βόρεια της Ράκα, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων μελών της ίδιας οικογένειας, ενός άνδρα και τριών παιδιών”.

Από τις επιδρομές τραυματίστηκαν επίσης άλλα μέλη της οικογένειας, “μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και η κόρη της”, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση κατήγγειλε την επίθεση, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο τεσσάρων μελών της οικογένειας “Ζεϊντάν Χαλάφ Αλ-Ίσα” στο χωριό Αλ-Σαφαουίγια, ανατολικά της Άιν Ίσα.

Η Τουρκία, που συνορεύει με τη Συρία, έχει εξαπολύσει από το 2016 τρεις στρατιωτικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία οι οποίες της επέτρεψαν να αποκτήσει τον έλεγχο μιας περιοχής έκτασης τουλάχιστον 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κυρίως της περιοχής του Αφρίν, ενός από τα καντόνια της αυτοανακηρυχθείσας κουρδικής “ομόσπονδης” περιοχής.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει “τρομοκρατική οργάνωση” τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κυριότερη κουρδική πολιτοφυλακή, λόγω των στενών σχέσεών της με τη Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει ένα αιματηρό αντάρτικο στην Τουρκία από το 1984 που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 40.000 ανθρώπων.

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011 από διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας, περιπλέχθηκε στη διάρκεια των ετών, και έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου μισού εκατομμυρίου ανθρώπων και τον εκτοπισμό και την προσφυγοποίηση εκατομμυρίων άλλων.

 

newsbomb.gr

Shares