Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Συρία: Δέκα νεκροί σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Δέκα μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Δέκα μέλη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ από μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ράκα, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε θέσεις μελών των δυνάμεων του καθεστώτος (…) βάζοντας φωτιά σε στρατιωτικά οχήματα και σε προκατασκευασμένα», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Έξι στρατιώτες τραυματίσθηκαν επίσης, ορισμένοι σοβαρά, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν τομείς στις ανατολικές και τις νότιες περιοχές της επαρχίας Ράκα, ενώ οι κουρδικές δυνάμεις κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του βορρά.

Η πόλη της Ράκα υπήρξε για χρόνια η πρωτεύουσα του αυτοανακηρυχθέντος «χαλιφάτου» του Ισλαμικού Κράτους. Οι τζιχαντιστές εκδιώχθηκαν από αυτή το 2017.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το θάνατο του αρχηγού της, του Αμπού αλ-Χουσέιν αλ-Χουσεϊνί αλ-Κουράσι, ο οποίος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στη βορειοδυτική Συρία.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλαπλασιάσει τις φονικές επιθέσεις παρά την απώλεια, το 2019, των δύο τελευταίων προπυργίων του στη Συρία, από τα οποία εκδίωξαν τους τζιχαντιστές οι κουρδικές δυνάμεις και ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsbomb.gr

Shares