Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Συρία: Μπαράζ ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων κατά του τουρκικού Στρατού – Στους 50 οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες…

«Βράζει» η ρωσική Αεροπορία μετά τις πληροφορίες ότι Τούρκοι προσπάθησαν να καταρρίψουν ρωσικά μαχητικά πάνω από την Ιντλίμπ.Τα τουρκικά διαδικτυακά media μιλάνε για τουλάχιστον 50 Τούρκους νεκρούς και 100 τραυματίες.

 

Σε σύσκεψη,που πραγματοποιείται στην Αγκυρα υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν, συμμετέχουν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού. Έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του συγκάλεσε και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο νομάρχης της Αντιόχειας ανακοίνωσε επισήμως ότι 9 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ. «Έχουμε αρκετούς βαριά τραυματίες, τους μεταφέρουμε στην Τουρκία μέσω της συνοριακής πύλης Τζιλβέγκιοζού για να τους περιθάλψουμε». 

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι αρκετά πτώματα και τραυματίες διακομίστηκαν στο Ρεϊχανλί της Αντιόχειας.

Τα βομβαρδιστικά της RuAF πραγματοποίησαν ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ επιθέσεων στα περίχωρα της πόλης  πόλη Σαρακίμπ σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν την επιθετική κίνηση των τουρκικών και μισθοφορικών δυνάμεων της Άγκυρας για την ανακατάληψη του αυτοκινητοδρόμου Μ5, που είναι υπό τον έλεγχο της Δαμασκού.  

Από τις επιθέσεις φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους 32 Τούρκοι στρατιώτες, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν 35 και άλλες 37, αλλά πολύ πιθανό ο τελικός απολογισμός να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ίσως και περισσότεροι από 50.

Δείγμα του ρωσικού θυμού και οργής, η απόρριψη αιτήματος της Άγκυρας, να απομακρυνθούν τραυματίες Τούρκοι με ελικόπτερα από την περιοχή!

Τούρκοι πολίτες συγκεντρώθηκαν κοντά στο νοσοκομείο στο Reyhanli μετά από τις αναφορές για πολλούς νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών.

Έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του συγκάλεσε και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που επικρίνει σφοδρότατα τον Ερντογάν για την πολιτική του στο Συριακό.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τους Αμερικανούς για το θέμα.

Οι τουρκικές αρχές έχουν παραδεχθεί  μέχρι τώρα 22 Τούρκους νεκρούς.

Οι τουρκικές αρχές έχουν παραδεχθεί  μέχρι τώρα 22 Τούρκους νεκρούς.

Και απειλούν με εικόνες, όχι από τη Συρία βέβαια, αλλά από την άσκηση EFES: «Θα πληρώσουν το τίμημα»

https://twitter.com/peaceworldart/status/1233134863529783306

Την ίδια ώρα οι συριακές δυνάμεις ετοιμάζονται για επιχείρηση απόκρουσης των ανταρτών κατά τη διάρκεια της νύχτας όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί Τούρκοι στρατιώτες  δέχονται ρωσικούς βομβαρδισμούς οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Είναι άγνωστο εάν επέζησαν.

https://twitter.com/NBbreaking/status/1233131916314005504

Shares