Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

Συνυποψήφια η Ελλάδα, μαζί με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, για το Μουντιάλ 2030!

Μουντιάλ 2030

Είναι πλέον οριστικό! Η Ελλάδα, μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο θα διεκδικήσουν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί σε εφτά χρόνια.

Στο πλαίσιο του συμβουλίου της FIFA πήραν επίσημη μορφή οι υποψηφιότητες για το Μουντιάλ 2030.

Όπως αναφέρουν μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, μια εξ αυτών είναι η συνυποψηφιότητα της χώρα μας με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. Είναι η μια από τις τρεις προτάσεις που υπάρχουν για τη φιλοξενία της τελικής φάσης.

Από εκεί και πέρα, οριστικοποιήθηκε ότι το Μαρόκο πήρε τη θέση της Ουκρανίας και μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία θα διεκδικήσουν την τελική φάση, ενώ η τρίτη πρόταση έρχεται από τη Λατινική Αμερική. Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνδιοργάνωση από Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη.

Οι υποψηφιότητες θα περάσουν από ψηφοφορία από τις ομοσπονδίες – μέλη, για να προκύψουν οι χώρες που θα φιλοξενήσουν τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου σε εφτά χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον φάκελο υποψηφιότητας υπάρχει η «OPAP Arena», το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ενώ υπάρχουν φήμες ότι υπάρχει κι η «Νέα Τούμπα».

Πηγή: newsbomb.gr

Shares