Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Συντριβή Phantom: «Είδα μια έκρηξη και φωτιά μέσα στη θάλασσα», λέει ο κυβερνήτης του άλλου F-4

«Παγώνουν» το αίμα οι περιγραφές του κυβερνήτη του δεύτερου ζεύγους Phantom που πετούσε μαζί με το μοιραίο αεροσκάφος,

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του κυβερνήτη του δεύτερου αεροσκάφους F-4 Phantom, το οποίο πετούσε σε ζεύγος στην πτήση με το μοιραίο μαχητικό που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας.

Ο κυβερνήτης του δεύτερου F-4 Phantom ανέφερε ότι είδε έκρηξη και φωτιά στη θάλασσα. Μάλιστα τα λόγια του μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ήταν: «Στη διάρκεια μιας παρατεταμένης στροφής κι ενώ πετούσαμε σε ύψος 300 ποδών περίπου, γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα».

Η άσκηση που πραγματοποιούσε το ζεύγος των μαχητικών, ήταν μια δύσκολη άσκηση χαμηλών τακτικών στροφών, που συνήθως γίνεται σε ύψος ως 100 μέτρων. Στην άσκηση αυτή με τις πτήσεις και τους ελιγμούς σε χαμηλό υψόμετρο, οι πιλότοι των αεροσκαφών προσπαθούν να αποφύγουν τα εχθρικά ραντάρ.

Έως τώρα δεν έχουν γίνει σαφή τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ποικίλλουν τα σενάρια, από την πιθανότητα τεχνικής δυσλειτουργίας του αεροσκάφους, μέχρι και ανθρώπινο λάθος.

Στο μεταξύ συγκινητικά ήταν τα λόγια του αδελφού του αγνοούμενου κυβερνήτη. Μιλώντας στο STAR ρωτούσε με αγωνία εάν βρέθηκε ο αδελφός του την ώρα που πήγαινε στους γονείς του, ενώ είπε ότι είχε συνομιλήσει μαζί του το προηγούμενο βράδυ. «Μιλάω τακτικά με τον αδελφό μου. Τώρα δεν είμαι σε κατάσταση να μιλήσω…».

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares