Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Συντριβή ελικοπτέρου στην Ερυθρά Θάλασσα – Στους 8 υπολογίζονται οι νεκροί

Τραγικός ο απολογισμός από τη συντριβή ελικοπτέρου τύπου Black Hawk της Πολυεθνούς Δύναμης Παρατηρητών στο Σινά, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών είναι οκτώ, με την πλειοψηφία αυτών να είναι Αμερικανοί…

Λίγες ώρες μετά την είδηση της συντριβής ελικοπτέρου στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσα, μέσα ενημέρωσης στην Αίγυπτο κάνουν λόγο για τραγωδία, που είχε ως αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι αιτίες πίσω από τη συντριβή.

Οκτώ μέλη της Πολυεθνούς Δύναμης Παρατηρητών στο Σινά είναι τελικά ο απολογισμός από τη συντριβή ελικοπτέρου τους. Ένας Αμερικανός, μέλος της δύναμης, που επέβαινε στο ελικόπτερο, τραυματίστηκε.

Η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» επικαλείται πηγή της Πολυεθνούς Δύναμης που τονίζει ότι «δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι η συντριβή ήταν κάτι άλλο εκτός από ατύχημα».

Η ίδια πηγή τονίζει ότι η συντριβή έλαβε χώρα κοντά στο νησί Τιράν στην Ερυθρά Θάλασσα, και όχι στη Χερσόνησο του Σινά, όπως είχε αρχικά αναφερθεί.

Η Πολυεθνής Δύναμη στον ιστότοπό της αναφέρει ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν 9 μέλη που πραγματοποιούσαν «αποστολή ρουτίνας». Τα θύματα είναι έξι Αμερικανοί, ένας Γάλλος και ένας Τσέχος.

Η Πολυεθνής Δύναμη (MFO – Multilateral Force and Observers) αναπτύχθηκε για την παρακολούθηση της αποστρατιωτικοποίησης του Σινά βάσει της ειρηνευτικής συμφωνίας του 1979 μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ. Διαθέτει 1.154 μέλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από 12 άλλες χώρες, καλύπτοντας μία έκταση άνω των 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Σινά. Περίπου 452 μέλη της διεθνούς δυναμης είναι Αμερικανοί.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Shares