Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Συντριβή αεροσκάφους: Η στιγμή που F-35 τυλίγεται στις φλόγες

Συντριβή αεροσκάφους: Πλάνα απαθανατίζουν την τρομακτική στιγμή που το μαχητικό συγκρούεται με το έδαφος 

Το σώμα των Πεζοναυτών στο οποίο ανήκαν το ιπτάμενο τάκνερ και το F-35B κυκλοφόρησε νέες πληροφορίες σχετικά με το αεροσκάφος που συντρίβει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα μετά από σύγκρουση με το KC-130J. Ο πιλότος του F-35B, το οποίο προηγουμένως είχε κόψει την άκρη από την κύρια πτέρυγα του KC-130J, πρόλαβε να εκτιναχθεί και σώθηκε με ελαφρούς τραυματισμούς, ενώ το πλήρωμα του KC-130 κατάφερε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε ένα χωράφι.

F-35B

Το F-35B, το οποίο έπεσε κοντά στο Ocotillo Wells της Καλιφόρνια, ανήκε στην μοίρα στους «Green Knights» της Marine Fighter Attack Squadron (VMFA) 121, δήλωσε εκπρόσωπος της Marine Corps στο USNI News. Το KC-130J που πραγματοποίησε μια προσγείωση έκτακτης ανάγκης ανήκε στους “Raiders” της (VMGR) 352.

Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν κόβουν την ανάσα:

 

Η συντριβή έλαβε χώρα την Τρίτη αργά το απόγευμα στη Νότια Καλιφόρνια, όταν το δεξαμενόπλοιο KC-130J διεξήγαγε ανεφοδιασμό του F-35B στον αέρα. Ο πιλότος F-35B έβγαλε με ασφάλεια από το αεροσκάφος και το KC-130J έκανε έκτακτη προσγείωση κοντά στο Thermal της Καλιφόρνια, σύμφωνα με την υπηρεσία. Το Marine Corps δήλωσε ότι τα άτομα επέστρεψαν στις αντίστοιχες μονάδες τους αφού έλαβαν ιατρικές εξετάσεις. Η υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για τη σύγκρουση. Οι ηχογραφήσεις αποκαλύπτουν επίσης τη συνομιλία μεταξύ του πιλότου KC-130J και του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας καθώς ο πιλότος έκανε την προσγείωση έκτακτης ανάγκης μετά τη σύγκρουση. Νέες εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες ζημιές στους κινητήρες του KC-130J στα δεξιά και τα απομεινάρια ενός λοβό ανεφοδιασμού.

Ο ήχος, που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο , περιλαμβάνει τον πιλότο KC-130J που ενημερώνει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας ότι το δεξαμενόπλοιο έχασε δύο κινητήρες μετά από σύγκρουση με ένα άλλο αεροσκάφος, το οποίο ήταν το F-35B. Αφού ενημέρωσε τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας ότι είχε «μερικό έλεγχο του αεροσκάφους», ο πιλότος ακολουθεί και σταματά να απαντά στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας. Ο πιλότος της American Airlines είπε ότι μπορούσε επίσης να δει ένα «λοφίο» καπνού στο έδαφος, πιθανώς από το σημείο όπου το F-35B συνετρίβη.

Shares