Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Συντριπτικό χτύπημα ετοιμάζει η Μόσχα στο πεδίο της μάχης

Τίθεται εκ νέου το θέμα χρήσης τακτικών πυρηνικών στο πεδίο της μάχης

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναθεώρησε προς το χειρότερο τον απολογισμό της επίθεσης της πρωτοχρονιάς στη Μακίιβκα του Ντονέτσκ, κάνοντας λόγο για 89 νεκρούς και εντοπίζοντας την αιτία στη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους στρατιώτες που ήταν συγκεντρωμένοι σε κτίριο «εντός εμβέλειας των όπλων του εχθρού» παρότι η χρήση αυτή απαγορευόταν αυστηρά από τις εντολές του επιτελείου.

Κάποια δυτικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση, έχει αυξηθεί η πίεση στον Πούτιν προκειμένου να προχωρήσουν οι συνομιλίες και να σταματήσει η «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση», όπως την ονομάζει η Ρωσία.

Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η πίεση της ρωσικής κοινής γνώμης αλλά και πολιτικών, δεν είναι για παύση της στρατιωτικής επιχείρησης, αλλά ακριβώς το αντίθετο: Για χρήση όλων των οπλικών συστημάτων και στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας, προκειμένου να υπάρξουν σφόδρα χτυπήματα σε όλο το εύρος του μετώπου και όχι μόνο, προκειμένου να τιμωρηθούν οι Ουκρανοί και να υποχρεωθούν σε «παράδοση άνευ όρων».

Η προβολή λοιπόν του συγκεκριμένου χτυπήματος κατά Ρώσων στρατιωτών μέσω των επισήμων ανακοινώσεων του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας, για πολλούς αποτελεί τον προπομπό ενός μεγάλου χτυπήματος της Μόσχας στο πεδίο της μάχης.

Το χτύπημα αυτό μάλιστα, ενδέχεται να περιλαμβάνει ακόμα και την χρήση τακτικών πυρηνικών κατά σχηματισμών του ουκρανικού στρατού και εθελοντών.

Πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares