Δευτέρα , 27 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Συνταξιούχος εκπαιδευτής ΟΣΕ: Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πήγε βαγόνι τρένου στο Μεσολόγγι για να κάνει προεκλογική εκστρατεία

Στο OPEN μίλησε συνταξιούχος εκπαιδευτής μηχανοδηγών του ΟΣΕ, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κάνοντας αναφορά σε ένα τρένο που κόστισε έξι εκατομμύρια ευρώ και το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ.

Η αναφορά του έχει να κάνει με το μακρινό, πλέον, 2004 και την Αιτωλοακαρνανία. Το τρένο που μπήκε στις ράγες του Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Κρυονέρι και δεν λειτούργησε ποτέ.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο συνταξιούχος εκπαιδευτής:

«Έχουμε ζήσει κωμικοτραγικές καταστάσεις οι παλιοί. Ξέρετε ότι το 2004 παραλάβαμε καινούργια railbus, αυτοκινητάμαξες από την Ελβετία για την Πελοπόννησο. Ένας υπουργός για να κάνει προεκλογικό αγώνα πήρε ένα τρένο, το πήγε στο χωριό του και τους έλεγε ότι θα κάνει τη γραμμή από το Κρυονέρι μέχρι το Μεσολόγγι; Να σας πω τι έγινε; Με φώναξε ο γενικός διευθυντής και έχουμε εντολή το ένα railbus από Ελβετία να πάει στο Κρυονέρι. Μα πώς θα το πάνε; Τι λέτε πώς θα γίνει αυτό; Εντολή του Υπουργού. Είχαν βάλει τρία χιλιόμετρα γραμμή και υποτίθεται ότι θα την ξανάφτιαχναν κάποια στιγμή. Αιτωλοακαρνάνας ο Υπουργός.

Αυτά τα τρένα είχαν μία ιδιομορφία. Για να τα βάλει μπροστά ο οδηγός έπρεπε να κάνει προθέρμανση. Είχαν σύστημα σαν θερμοσίφωνο. Επειδή οι θερμοκρασίες του νερού του κινητήρα ήταν χαμηλές έπρεπε να το βάλει να δουλέψει, να πάει στους 60 βαθμούς και μετά να πάρει μπροστά. Χρειαζόταν ρεύμα 380 βόλτ. Στείλαμε παιδιά από την Πάτρα, συναδέλφους, να δείτε τι θα κάνετε. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι για να πάρουμε ρεύμα πρέπει να ρίξουμε καλώδιο σε απόσταση ένα χιλιόμετρο σε βενζινάδικό. Πήγαμε στον άνθρωπο, μας έδωσε ρεύμα. Κάθε μέρα αυτό γινόταν. Έκαναν 50 μέτρα μπροστά, 10 μέτρα πίσω και έφευγαν. Είχαμε και φύλακα 24 ώρες για να μη το σπάσουν. Μία φορά με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε δεν έχουμε ρεύμα. Ο βενζινάς είχε βγάλει την πρίζα γιατί δεν τον είχαν πληρώσει. Αυτή η διαδικασία γινόταν.

Το τρένο έπρεπε να δουλεύει για τους κινητήρες, οι Ελβετοί θα απέσυραν την εγγύηση. Γίνονται οι εκλογές, αλλάζει η κυβέρνηση, μένει το τρένο εκεί έξι μήνες. Θέλαμε να το πάμε στην Καλαμάτα το τρένο, πλατφόρμα δεν είχαμε. Ξέρετε πόσο στοίχησε η διαδικασία; Έξι εκατομμύρια».

 

 

agriniopress.gr

Shares