Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Συνταξιούχοι: «Χωρίς θέρμανση και βασικά είδη διατροφής τον χειμώνα… Θα είμαστε εγκλωβισμένοι στα σπίτια μας – Ψίχουλα και κοροϊδία τα μέτρα ΔΕΘ» – HXHTIKO

«Θα περάσουμε έναν χειμώνα πάλι χωρίς θέρμανση, με κλειστά φώτα και τις περισσότερες φορές, χωρίς τα βασικά είδη διατροφής. Θα είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια μας, μας έχουν γυρίσει σε συνθήκες του 1940»

«Τι να σου κάνει αυτή η σύνταξη όταν τη ροκανίζεις στο πρώτο πενθήμερο του μήνα και πηγαίνεις στη ΔΕΗ να κάνεις διακανονισμό. Εννέα στους δέκα συνταξιούχους δεν μπορούν να πληρώσουν  τους λογαριασμούς, δίνουμε έναντι του έναντι για να μην μας κόψουνε το ρεύμα. Είναι ντροπή που άνοιξε η σχολική χρονιά και δεν μπορούμε να πάρουμε μια σάκα, μερικά τετράδια και μερικά μολύβια στα εγγόνια μας» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Focus FM και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Αριστοτέλης Κάντας.

«Θα περάσουμε έναν χειμώνα πάλι χωρίς θέρμανση, με κλειστά φώτα και τις περισσότερες φορές, χωρίς τα βασικά είδη διατροφής. Θα είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια μας, μας έχουν γυρίσει σε συνθήκες του 1940», τόνισε ο ίδιος.

«Με αυτά τα λόγια απαντούν οι συνταξιούχοι στα μέτρα-κοροϊδία της κυβέρνησης αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα» σημείωσε προσθέτοντας «όπως ξέρετε, αυτοί πάνε πακέτο. Χέρι-χέρι πήγαν αυτοί το 2015 και υπογράψανε το τρίτο μνημόνιο. Υπογράψανε αυτό το υπαίσχυντο τρίτο μνημόνιο που έφερε τον περιβόητο νόμο 4387 του Κατρούγκαλου. Έναν νόμο που θα μας κυνηγάει μέχρι να πεθάνουμε. Θα κυνηγά  τους τωρινούς και τους μελλοντικούς συνταξιούχους σε όλη τους τη ζωή».

«Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε ότι θα καταργήσει την προσωπική διαφορά και τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά τον έχει και αυτός σαν Ευαγγέλιο. Το ίδιο ακούσαμε και από τον κ. Τσίπρα και τώρα καταλαβαίνω γιατί ο κ. Τσίπρας δεν δεχόταν να δει την εκλεγμένη ηγεσία της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των δυόμισι εκατομμυριών συνταξιούχων αντιπροσωπεία της ΣΕΑ», υπογράμμισε.

«Είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, που αρνούνται πεισματικά να μας συναντήσουν. Αντίθετα και προς τιμήν του, ο κ. Βελόπουλος έκανε και επερώτηση στη Βουλή για εμάς» τόνισε ο κ. Κάντας.

«Στη ΔΕΘ δεν ακούσαμε τίποτα… απαντάμεσε αυτή την κοροϊδία με νέο συλλαλητήριο στις 5/10 στην πλατεία Συντάγματος στις 10 το πρωί», ανέφερε.

focusfm.gr
Shares