Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Συνταγματικό Δικαστήριο…

γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου,
Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχουν όλες οι χώρες! Δυστυχώς σε αυτές συγκαταλέγεται και η Ελλάδα!Αφού την δικαστική Εξουσία την ελέγχει απόλυτα το πολιτικό διεφθαρμένο Σύστημα! Από τη στιγμή που την ηγεσία του Αρείου Πάγου και των άλλων δομών της δικαστικής Εξουσίας (όπως και του Στρατού μας) τις διορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση και έτσι βλέπουμε δικαστικούς στην υψηλότερη βαθμίδα της δικαστικής Εξουσίας, να γίνονται μετά τη συνταξιοδότησή τους από το Δικαστικό Σώμα, Υπουργοί! Με κραυγαλέα παραδείγματα του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και της κ. Βασιλικής Θάνου επί της ίδιας κυβέρνησης!

Ποιος γνωρίζει όμως, πως η Ελλάδα απέκτησε για πρώτη φορά Συνταγματικό δικαστήριο επί Γιώργου Παπαδόπουλου στις 19 Σεπτεμβρίου 1973 βάσει του θεσμικού νόμου 803/70, αλλά καταργήθηκε μέσα σε λίγους μήνες, στις 26 Νοεμβρίου 1973 με την κυβέρνηση Δημήτρη Ιωαννίδη;

Αλλά γιατί δεν έχουμε Συνταγματικό Δικαστήριο;

Μα γιατί, το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν προβλέπει σύσταση και λειτουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου (;;;;)!

Προβλέπει όμως:

Άρθρο 27 Παράγραφος 1:

Με απόλυτη πλειοψηφία βουλευτών μεταβάλλονται τα όρια της Επικράτειας!

Άρθρο 28 Παράγραφος 3:

Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμένες ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον… (βλέπε Συμφωνία των Πρεσπών)!

Άρθρο 61 Παράγραφος 2 και άρθρο 62 Παράγραφος 1:

Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη των Βουλευτών!

Άρθρο 63 Παράγραφοι 1,2:

Μόνο η Βουλή αποφασίζει για το ύψος των αποδοχών των Βουλευτών με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής καθώς και για συγκοινωνιακή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια!

Άρθρο 86 Παράγραφος 1:

Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη μελών της κυβέρνησης ή όσων στο παρελθόν διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων!

Άρθρο 90 Παράγραφος 5:

Η κυβέρνηση επιλέγει τους προέδρους και αντιπροέδρους του Συμβουλίου Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η κυβέρνηση μπορεί να προσβάλλει τις προαγωγές, τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις των δικαστικών λειτουργών!

Κατά τα άλλα στη Χιλή “επαναστατούν” ζητώντας ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Σύνταγμα για το λαό!!
egerssi.gr

Shares