Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Σύνοδος των 7: Να γίνει μετά τις αμερικανικές εκλογές θέλει ο Τραμπ…

Σύνοδος των 7: Να γίνει μετά τις αμερικανικές εκλογές θέλει ο Τραμπ...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κλίνει προς τη σύγκληση της συνόδου της Ομάδας των Επτά μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου…

Μετά τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στη χώρα του, θα προτιμούσε να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα καλέσει ή όχι τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τον Μάιο, ενώ εξαπλωνόταν στις ΗΠΑ με τρομακτικό ρυθμό η πανδημία του κορονοϊού, ο Τραμπ ανέβαλε τη σύνοδο της G7, που ήλπιζε να διεξαχθεί τον Ιούνιο, για τον Σεπτέμβριο ή ακόμη αργότερα, ενώ σημείωσε πως σκόπευε να προσκαλέσει στη συνάντηση των Επτά και άλλους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Αυστραλίας, της Ρωσίας, της Νότιας Κορέας και της Ινδίας.

«Κλίνω πολύ περισσότερο στο να το κάνουμε κάποια στιγμή μετά τις εκλογές (…) Θα μπορούσαμε να κάνουμε [τη σύνοδο] μέσω τηλεδιάσκεψης ή διά ζώσης», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.

Σε τηλεφωνική συνδιάλεξή τους την 1η Ιουνίου οι Τραμπ και Πούτιν είχαν αναφερθεί στην «πρόοδο ως προς τη σύγκληση της G7», σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε δημοσιοποιήσει κατόπιν ο Λευκός Οίκος.

Στην G7 συμμετέχουν η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ. Η Ρωσία αποβλήθηκε από την μέχρι τότε G8 το 2014, εξαιτίας της προσάρτησης της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.

insider.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares