Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Σύνοδος BRICS: Ο Σι Τζινπίνγκ ζητά αλληλεγγύη για να στηριχθεί η παγκόσμια ανάκαμψη, επικρίνει τις οικονομικές κυρώσεις

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε σήμερα αλληλεγγύη και συνεργασία προκειμένου να στηριχθεί η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη που απειλείται από την πανδημία και ζητήματα ασφάλειας, ενώ επέκρινε τις κυρώσεις που θα προκαλέσουν, σύμφωνα τον ίδιο, μόνο καταστροφή.

«Η κρίση της Ουκρανίας σημαίνει συναγερμό για τον κόσμο», δήλωσε ο Σι κατά την εναρκτήρια τελετή του επιχειρηματικού φόρουμ BRICS μέσω βιντεοσύνδεσης. «Τα γεγονότα έχουν αποδείξει για άλλη μία φορά ότι οι κυρώσεις είναι δίκοπο μαχαίρι».

Ο Σι ζήτησε ισχυρότερο συντονισμό της μακροοικονομικής πολιτικής προκειμένου να μην επιβραδυνθεί ή διακοπεί η παγκόσμια ανάκαμψη, προσθέτοντας ότι οι μεγάλες ανεπτυγμένες χώρες θα πρεπει να υιοθετήσουν «υπεύθυνες» οικονομικές πολιτικές.

Οι χώρες των BRICS είναι η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική. Η ομάδα των BRICS αντιστοιχεί στο άνω του 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και σχεδόν στο ένα τέταρτο του ΑΕΠ του πλανήτη.

«Η ανθρωπότητα γνώρισε τις καταστροφές δύο παγκοσμίων πολέμων και τη σκοτεινή ομίχλη της αντιπαράθεσης του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua).

«Αυτή η οδυνηρή ιστορία δείχνει ότι η αντιπαράθεση μεταξύ ηγεμονικών μπλοκ δεν θα φέρει την ειρήνη και τη ασφάλεια, αλλά μόνο τον πόλεμο και συγκρούσεις», δήλωσε ο ίδιος.

real.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares