Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συνήγοροι οικογένειας Γρηγορόπουλου: Ικανοποίηση για την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγο….

Tην ικανοποίησή τους εκφράζουν οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ενέργεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ζητήσει την απόφαση για την δολοφονία του 15χρόνου μαθητή που οδήγησε στην αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.


«Η ενέργεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ζητήσει την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για την αποφυλάκιση Κορκονέα αποτελεί δικαίωση της αντίδρασης της πολιτικής αγωγής, αλλά και της κοινωνίας σε αυτήν την προβληματική, προκλητική και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας απόφαση.

Το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης και την άμεση δική μας αντίδραση σε αυτή, ζητεί να ενημερωθεί για το ακριβές σκεπτικό του δικαστηρίου συνιστά πράξη καθήκοντος και ευσυνείδητης λειτουργίας του», επισημαίνουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Παράλληλα, επισημαίνουν «από τη πλευρά της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, θα υποβάλουμε και περαιτέρω επιχειρήματα για την αναίρεση της απόφασης τόσο στο στάδιο αυτό όσο και αφού γίνει γνωστό το γραπτό σκεπτικό, που, όποιο κι αν είναι, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόφαση.

Θεωρούμε ότι η δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση μετά την απαγγελία της απόφασης έδρασε καταλυτικά στην αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών αποφυλάκισης του Κορκονέα και θεωρούμε σημαντικό για την αποκάλυψη της αλήθειας οι πολίτες να συνεχίσουν να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις στην υπόθεση».

 

newsit.gr

Shares