Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΝΕΒΗ!Αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα: Παραδοχή από την κυβέρνηση και επίθεση σε ΣΚΑΙ και ΝΔ…

Διαστάσεις παίρνει η υπό άκρα μυστικότητα άφιξη και παραμονή κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε διπλωματικό αλλά και πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας και την μυστική άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με προέλευση το Καράκας.

Κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν το γεγονός, αλλά εξαπολύουν επίθεση στον ΣΚΑΙ που αποκάλυψε την πτήση και τη Νέα Δημοκρατία που διατύπωσε ερωτήματα γι αυτήν.

«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Αρτέμης Σώρρας. Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε. Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος», υποστηρίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που καλούσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις. «Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, που προσέθετε: «Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Το χρονικό της υπόθεσης

Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486 απογειώθηκε από το Καράκας και προσγειώθηκε στην Αθήνα χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ το κυβερνητικό αεροσκάφος απογειώθηκε από τον προεδρικό διάδρομο του αεροδρομίου Μαικετία του Καράκας με αρχικό προορισμό το νησί “Μαργαρίτα” στην Καραϊβική.

Η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας καλύπτεται από μυστήριο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και την ίδια ημέρα προσγειώθηκε στην Πορτογαλία υπό την απειλή του πιλότου πως θα καταπέσει καθώς του τελείωσαν τα καύσιμα.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό αεροσκάφος φέρεται να έχει προσγειωθεί στη Γενεύη ενώ χαρακτηριστικό είναι πως πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν στο αεροσκάφος να προσγειωθεί στο έδαφός του.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 14:06 το μεσημέρι και ενώ αρχικά ζήτησε μια ώρα παραμονή για ανεφοδιασμό, παρέμεινε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για τέσσερις ώρες, προτού απογειωθεί στις 18.00 το απόγευμα.

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares