Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια

panepistimio-virginia

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ κατά λεωφορείου με φοιτητές που επέστρεφαν από εκδρομή – Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Ύστερα από πολύωρες έρευνες της αστυνομίας, συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, κατά την οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 22:30 της Κυριακής (τοπική ώρα – 05:30 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος), όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ κατά λεωφορείου με φοιτητές που επέστρεφαν από εκδρομή.

Τρεις παίκτες της ομάδας ράγκμπι του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια -οι Ντέβιν Τσάντλερ, Λαβέλ Ντέιβις και Ντεσόν Πέρι- έπεσαν νεκροί από τα πυρά του ενόπλου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την πανεπιστημιούπολη στο Σάρλοτσβιλ και ζήτησαν από φοιτητές και εκπαιδευτικούς να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια. Λίγο αργότερα, ενημέρωσαν πως αναζητούν τον Κρίστοφερ Νταρνέλ Τζόουνς ως υπαίτιο για το μακελειό.

Το ανθρωποκυνηγητό έληξε ύστερα από πολλές ώρες, με την ανακοίνωση της σύλληψης του Κρίστοφερ Νταρνέλ Τζόουνς, ενός 22χρονου φοιτητή και πρώην μέλους της ομάδας ράγκμπι του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Αδιευκρίνιστο παραμένει για την ώρα το κίνητρό του.

«Συντετριμμένος» από το έγκλημα, δήλωσε ο Τζιμ Ράιαν, πρόεδρος του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Η επίθεση ήταν το τελευταίο κρούσμα ένοπλης βίας σε σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 2007 μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στις ΗΠΑ είχε σημειωθεί στο Virginia Tech, με απολογισμό 33 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του δράστη. Το Virginia Tech βρίσκεται στο Μπλάκσμπεργκ της Βιρτζίνια, περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σάρλοτσβιλ όπου σημειώθηκε η επίθεση της Κυριακής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares