Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη μέλος σπείρας που «ξάφριζε» αυτοκίνητα – Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους

Συνελήφθη 21χρονος μέλος σπείρας  η οποία ξαφρίζει αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην σύλληψη τόσο του άλλου δράστη, όσο και των υπολοίπων μελών της σπείρας που έπαιρνε ό,τι έβρισκε από αυτοκίνητα στον Πειραιά.

Η ταχύτητα των κλεφτών ήταν τέτοια, που ιδιοκτήτης οχήματος είδε με τα μάτια του την κινηματογραφική κλοπή από το ΙΧ του, η οποία διήρκησε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα!

Συγκεκριμένα, είδε από το σπίτι του να σπάνε εξαρτήματα από το αυτοκίνητο του και όμως δεν πρόλαβε να βγει ούτε στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Οι φθορές που φαίνεται στο βίντεο να προκάλεσαν ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ. Στην περιοχή περιπολούσαν 2 μηχανές με άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που σε περίπου 10 λεπτά από το συμβάν, κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν εκ των 2 δραστών ο οποίος κρυβόταν σε πυλοτή πολυκατοικίας.

Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου.

Στην κατοχή του είχε 1500 ευρώ και 2 κινητά (ένα smartphone και ένα παλιάς τεχνολογίας).

Η σπείρα φέρεται να έχει κάνει κι άλλες κλοπές σε Πασαλιμάνι, Καστέλλα, Καλλίπολη, κέντρο Πειραιά, Καμίνια και νέο Φάληρο.

Εκτός από τα αυτοκίνητα smart, στο στόχαστρο τους έχουν και υβριδικά Toyota, από τα οποία κλέβουν ανταλλακτικά αεροτομές τιμόνια και καταλύτες.

newsit.gr

Shares