Κυριακή , 25 Σεπτεμβρίου 2022

Συνελήφθη λαθρέμπορος για παράνομο λιανεμπόριο οστράκων

Για τα συγκεκριμένα αλιεύματα δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση.

Σχεδόν μισό τόνο ακατάλληλα όστρακα και συγκεκριμένα αχιβάδες προσπάθησε να περάσει στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης ένας 52χρονος σήμερα, ωστόσο συνελήφθη μετά από επέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στον λιμνενίκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης να έχει φορτώσει σε όχημα σάκους με όστρακα. Εν συνεχεία το όχημα οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, για περαιτέρω έλεγχο – ζύγιση της ποσότητας των οστράκων.

Κατόπιν ζύγισης διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 30 σακιά με αχιβάδες, συνολικού βάρους 478kg, εκ των οποίων τα 340kg, υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,4 εκ. έως 4,3 εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ακόμα, για τα συγκεκριμένα αλιεύματα δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ απαγορεύεται η αλίευση του εν λόγω είδους από τον μήνα Απρίλιο έως τον μήνα Οκτώβριο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

 

voria.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares