Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020

Συνελήφθη επικίνδυνος αλλοδαπός κακοποιός – Εκκρεμούσε εις βάρος του ποινή κάθειρξης 60 ετών…

Συνελήφθη επικίνδυνος αλλοδαπός κακοποιός - Εκκρεμούσε εις βάρος του ποινή κάθειρξης 60 ετών...

Ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή…

Γούρλωσαν τα μάτια τους οι αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών όταν διαπίστωσαν ότι ο αλλοδαπός στον οποίο έκαναν έλεγχο στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας ήταν ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ούτε λίγο ούτε πολύ ποινή κάθειρξης… 60 ετών για πολύ «βαριά» αδικήματα!

Ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή! Έτσι, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ο οποίος τον έστειλε στην φυλακή, αφού πρώτα του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών καθώς βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα.

– Τον δρόμο για την φυλακή πήρε με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης και ένας 60χρονος Έλληνας φυγόποινος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Ο.Π.Κ.Ε. σε περιοχή της Πιερίας όταν διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων του ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης επτά ετών και εννέα μηνών και χρηματική ποινή 4.500 ευρώ.

– Την ίδια τύχη είχε και ένας 67χρονος Έλληνας που υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ασφαλείας στην Πάτρα και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πατρών και του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για φοροδιαφυγή, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών και 15 μηνών.

– Και στο Αγρίνιο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 58χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου για απάτη κατ’ εξακολούθηση, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 36 μηνών.

Μάνος Τσαγκαράκης/protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares