Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Συνεδριάζει γερμανική ομάδα διαχείρισης κρίσεων για πύρινα μέτωπα στη Ρόδο

Συνεδριάζει ομάδα διαχείρισης κρίσεων στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, με αντικείμενο τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο και προκειμένου να αποφασιστεί εάν χρειάζεται η λήψη περαιτέρω μέτρων.

«Δυστυχώς η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί», δήλωσε, νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αντρέα Ζάσε και σημείωσε ότι η ομάδα διαχείρισης κρίσεων θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση «να συντονιστεί με τους συναδέλφους μας επί τόπου και να αποφασίσει για πιθανά περαιτέρω μέτρα».

Στη Ρόδο βρίσκεται από χθες ο επικεφαλής του νομικού και προξενικού τμήματος της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο οποίος, σε συνεργασία με τον επίτιμο πρόξενο στο νησί, προσπαθούν να διευκολύνουν τον επαναπατρισμό των συμπατριωτών τους.

Σύμφωνα με την κ. Ζάσε, η κατάσταση παρακολουθείται στενά, οι ταξιδιωτικές οδηγίες αναθεωρούνται διαρκώς και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές και την κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μαξιμίλιαν Καλ επισήμανε από την πλευρά του ότι Γερμανοί αστυνομικοί και πυροσβέστες συνδράμουν ήδη τις ελληνικές αρχές, κυρίως στη μεταφορά πληγέντων στην ενδοχώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares