Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Συνεχίζονται οι ΔΙΩΞΕΙΣ κατά των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ στο Ιράκ! Έφυγε ο ISIS και ήρθαν οι…

Οι χριστιανοί του Ιράκ ζητούν μια διεθνώς προστατευόμενη ασφαλή ζώνη που θα τους επιτρέψει να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους μετά τη βίαιη κυριαρχία του ISIS, που απειλούσε να τερματίσει την ιστορία τους στην περιοχή μετά από 2.000 χρόνια.

Αν και η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επικράτησε κατά της τρομοκρατικής ομάδας το 2017, οι Χριστιανοί συνεχίζουν να βρίσκονται συνεχώς στη μέση της θρησκευτικής σύγκρουσης, δήλωσε η Ζήνα Κυριάκου, πρόεδρος του ιρακινού Χριστιανικού ιδρύματος.

“Θέλουμε μια διεθνώς προστατευόμενη ασφαλή ζώνη να δώσει στα θύματα της γενοκτονίας τη δυνατότητα να ανοικοδομήσουν και να ανακάμψουν στις πεδιάδες της Νινευής με ειρήνη και ασφάλεια”, δήλωσε η Κυριάκου.

Η ζημιά που προκλήθηκε στους χριστιανικούς θύλακες στις πεδιάδες της Νινευής, ανατολικά της Μοσούλης, μετά τη σύλληψή τους από τον ISIS, ήταν τόσο εκτεταμένη ώστε κατέστη δύσκολο για τις μειονότητες να συνυπάρξουν ειρηνικά.

“Πολλοί Χριστιανοί που ζουν στις πεδιάδες της Νινευής φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις περιοχές αυτές λόγω των σιιτικών Ιρανικών πολιτοφυλακών που αναλαμβάνουν τις πόλεις τους”, ανέφερε.

Οι πολιτοφυλακές προσπαθούν να επιβληθούν για να κάνουν έναν δρόμο για τον εαυτό τους από το Ιράν στον Λίβανο, περνώντας από το Ιράκ και τη Συρία, δήλωσε η κ. Κυριάκου.
Με πληροφορίες από thenational.ae

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares